Toshiba RAM yükseltme ile garanti bozulur mu?

Wnaption

Hectopat
Daha fazla  
Toshiba laptopum var ve normalde 12 ay garanti desteği var. Yaklaşık 7 ay süresi kaldı. 4GB RAM hafızası var ve ben bunu yükseltsem garanti bozulur mu? Ayrıca tek slot mu 2 slot mu olduğunu bilmiyorum eğer 2 slotsa 4+8 RAM taksam sistemde bir sıkıntı olur mu? Dual Channel 128 Bit.

Single Channel 64 Bit yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak dizüstü bilgisayarlarda kasayı açtığınız zaman garanti bozulur. Hatta kasayı açabileceğin bir vidanın üstüne bir etiket olur kasayı açmak için o etiketi yırtman gerekir sonuç olarak da o etiket yırtıldığı için garanti devre dışı kalır. Ama belki bir ihtimal bozulmaz diye toshiba servisini arayıp sormanızı öneririm. Eğer bozulacağını söylerlerse oraya götürüp onların takmasını söyleyin. Belki öyle bir hizmetleri vardır. Orada taktıkları zaman garanti bozulmayabilir. 4+8 taktığın zaman bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bilgisayarın modelini belirtin tek slot mu çift slot mu olduğunu söyleyelim.

Çoğu laptop depolama birimini ve RAM'i kolay yükseltmen için ayrı bölme yapar. Laptop'unu ters çevir, düz bir tabanı varsa dediklerimi unut. Kasanın altında vidalanmış kapaklar varsa, kapağın üstüne bak. RAM'e benzer resmi olan kapağı sök. Garantiyi bozmazsın büyük ihtimal bu şekilde.

Garanti yapışkanını görene arka kasayı sök, RAM'lere denk geldiğinde tak, geri topla. RAM'lerden önce yapışkanı görürsen direk geri topla :D

IMG_0701.JPG
IMG_0697.JPG
IMG_0702.JPG
IMG_0703.JPG
IMG_0704.JPG
IMG_0705.JPG
IMG_0706.JPG
IMG_0709.JPG
Elimde 4 tane laptop var, dördünde de RAM'lerin olduğu bölümü tabanın geri kalanından ayırmışlar. 2 vida sökerek ulaşabiliyorum RAM'lere. Arkadaşa da bunu söyledim zaten. Hatta o kadar abartıldı ki şimdi bir tanesinin RAM'ini sökücem fotoğraf paylaşıcam. Kuzenimde de Toshiba Satellite var, arkadaşınki de Satellite ise onun da nasıl yapıldığını çekerim. Bir RAM için laptopu söktürtüyorsunuz.

Fotoğrafları çektim, laptopları bulmam RAM'i çıkarmamdan uzun sürdü. Hiç bir etiket delinmedi.

IMG_0701.JPG

Garanti belgesinin üzerinde ne durumlarda garanti kapsamında kalacağı yazar bakarsanız belki bir yolunu bulabilirsiniz.

Garanti yapışkanını görene arka kasayı sök, RAM'lere denk geldiğinde tak, geri topla. RAM'lerden önce yapışkanı görürsen direk geri topla :D
Kalınlaştırdığım yer demek oluyor ki RAM'lere varmadan, RAM'leri kapatan kapakta herhangi bir garanti etiketi görürsen söktüklerini geri tak. Garantin küser, etiketin yırtılır gibi bir iddiam olmadı yani benim.

Hiç bir yerinde vida yok arkadaşlar.
Toshiba Satellite P30W-B106 i5 marka laptop arkadaşlar fotoğraf yükleyemedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı