TOSHIBA Sabit Disk Sürücüsü Hakkında

Emre Yerlikaya

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2013
Mesajlar
18
Arkadaşlar, bilgisayarımda şöyle bir sorunla karşılaşıyorum 2 gündür; "TOSHIBA Sabit Disk Sürücüsü/Elektro Manyetik Sürücüsü Uyarısı - Disk bilgileri alınamıyor, alarm özelliği kullanılmıyor." diyor!

ugct7.jpg


DriverEasy ile bilgisayarımda güncellenecek yeni sürücü var mı yok mu diye taradım. "Intel(R) 5 Series 4 Port SATA AHCI Controller"ın yeni yazılımını buldu ve ben de indirdim. İndirilen program ise "Intel Rapid Depolama Teknolojisi" adında bir program ve bunu yükledikten sonra bu hata uyarısı çıkmaya başladı. Programı sildim ama yine geliyor bu hata! İnternette araştırdım, bu şekilde hata uyarısı alanların hard diskleri daha sonra bozulmuş. Yedekleme yapılmasını ve daha sonra da hard diskin değiştirilmesi önerilmiş herkese.. Ben ne yapabilirim? Benim de hard diskim bozulacak mı yoksa? Hard diski değiştirmemi mi önerirsiniz yoksa başka çaresi var mı? :/ :(
 
Hd Tune Pro v5.50 ile badsector taraması yapıp ekran görüntüsünü burada paylaşın. En net bu şekilde belli olur. Toshibanın o yazılımına pek güvenmeyin derim. Hizmetlerden ve başlangıçtan o uygulamanın açılışta çalışmasını kapatabilirsiniz.
 
Error Scan sekmesine gelip Quick Scan kutucuğu işaretli değilken taramayı gerçekleştirin. Yalnız biraz zaman alır. Eğer birazdan yatmayı düşünüyorsanız hiç başlatmayın. Onunla beraber Healt sekmesi açıkken de ekran görüntüsü alıp buraya ekleyin.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı