Toshiba Satellite C855D-13L laptopa Windows 7 kurulumu nasıl olmalı?

Burak Gönül

Megapat
Yer
Uşak
Daha fazla  
RAM
Samsung M471B1G73BH0-YK0 8GB PC3L DDR3L 12800S 1600 MHz 1.35 V
SSD veya HDD modeli
Hikvision HS-SSD-C100/240G 2.5" 240 GB SATA 3 SSD
İşlemci
AMD E1-1200
Merhaba,

Almanya'dan alınmış Toshiba Satellite C855D-13L cihazımıza yakın zaman içerisinde 8 GB RAM ve SSD yükseltmesi yaptık. Tüm bakımlarını yaptıktan sonra her zaman tercih ettiğimiz en güzel işletim sistemi sevdamıza devam etmek istedik ancak temiz kurulmuş Windows 10 cihazda istediğimiz performansı vermiyor. YouTube ve web gezinme odaklı kullanılacak olan cihaz için Windows 7 kurmayı planlıyoruz. X64 için en hafif Windows 7 olarak düşündüğümüz OEM Windows 7 Home Basic 64 Bit ISO kurmayı düşünüyoruz. Kurulum sonrası sorun yaşamamak için dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? Tavsiye verebilir misiniz?

8 RAM'i görmez diye biliyorum yani Windows'ta 8 GB gözükmez Windows 7 starterda şu an o PC'ye kurulabilecek en ideal işletim sistemi Windows 8.1 Home Single Language 64 Bit bence.

Starter kullanmayı bende düşündüm. Sadece X32 sistemler için olduğunu okudum. X64 sisteme kursam, çalışmasında bir problem olur mu?

Evet hocam sadece 32 Bit olarak mevcut, Home Basic kurabilirsin ama çok beklentiye girme bence, 8 GB RAM yazmışsınız anladığım kadarıyla 2x4GB olarak kullanılıyor ama işlemcide çift kanal desteği de yokmuş yani 8 GB RAM'i tek kanal gibi kullanıyor. Bu haliyle Office işleri ve maksimum 30 FPS 720p kalitesinde düşük çözünürlüklü videoları izleyebilirsiniz, işlemcinin kötü tarafı Hyper-Threading olmaması bu yüzden mesela bir tarayıcıda 2-3 sekme açınca kasmaya başlıyor. AMD'nin berbat olduğu dönemlerin işlemci serileri.

8 RAM'i görmez diye biliyorum yani Windows'ta 8 GB gözükmez Windows 7 starterda şu an o PC'ye kurulabilecek en ideal işletim sistemi Windows 8.1 Home Single Language 64 Bit bence.
Sosyalde bulduğum '' OEM Windows 7 Home Basic 64 bit ISO '' kurulumu yaptım. Ufak bir güncelleme sonrası her şeyi sorunsuz hallettim. Sistem 8 GB Ram'i gördü bu arada.

Evet hocam sadece 32 Bit olarak mevcut, Home Basic kurabilirsin ama çok beklentiye girme bence, 8 GB RAM yazmışsınız anladığım kadarıyla 2x4GB olarak kullanılıyor ama işlemcide çift kanal desteği de yokmuş yani 8 GB RAM'i tek kanal gibi kullanıyor. Bu haliyle Office işleri ve maksimum 30 FPS 720p kalitesinde düşük çözünürlüklü videoları izleyebilirsiniz, işlemcinin kötü tarafı Hyper-Threading olmaması bu yüzden mesela bir tarayıcıda 2-3 sekme açınca kasmaya başlıyor. AMD'nin berbat olduğu dönemlerin işlemci serileri.
Home Basic kurarak ilerledim. Ram tek 8 GB olarak yükselttik. FPS konusunda W10'dan daha iyi bir performans aldık. YouTube vs. için yeterli geldi.

Desteğiniz için hepinize teşekkürler.

*Bu konu altından aynı PC için işlem yapacaklar FN tuş iptal etmek istiyorlarsa BIOS'tan bu işi halletmeleri gerekiyor.

Herkese iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı