Toshiba Satellite L-775 124 CPU Upgrade

TDP tüketilen güç değil, yük altında işlemcinin yaydığı ısı enerjisi.

Yani aslen soğutma sistemini ilgilendiriyor.
Isı durduk yere oluşmadığından doğrudan olmasa da güç tüketimi ile TDP arasında bir ilişki vardır. Harcanan güçleri karşılaştırmak için de kullanılır. Yani TDP yüksek olan daha çok güç tüketir diyebiliriz.
Güç tüketimi TDP'den yüksek veya az olabilir.
35w almanızı öneririm. Sonra ısınma sorunu olmasın.

Açıkçası animasyon ile ilgileniyorum, bu yüzden güçlü bir işlemciye ihtiyacım var. 35 Wattlık işlemcilerin hepsi çift çekirdek ve dört çekirdekli işlemciler işime çok daha fazla yarar. 45 ya da 55 Wattlık işlemciler için hiç mi şans yoktur dersiniz? Alıp kullanırsam mutlaka ısınma sorunu yaşar mıyım?

Sorunun cevabı sende, makinayı kullanan sensin.
Mevcut haliyle tam yükte 90-95 derecelere göz kırpıyorsa, daha yüksek TDPli işlemcilerde kesin çuvallar yani soğutma sistemi modifiye ister. Modifiye ne kadar başarılı olur o da tamamen yapılana ve makinanın reaksiyonuna bağlı.

Yukarıda belirttim, daha detaylı araştırman gerek.
BIOS desteklemezse makina hiç açılmaz, BIOS'u modlatmadan da üstesinden gelemezsin.
Çipset desteği yoksa, BIOS desteklese de işe yaramaz.

Soğutmaya ayar çekip kullanabilenler var ama genelde Clevo tarzı makinalar ile benim gözlemlediğim kadarıyla.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı