Toshiba Satellite L300'e işletim sistemi önerisi

at13a

Centipat
Yer
Çorum/İskilip
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,
Annemin çok eskiden müzik dinlemek için kullandığı Toshiba marka Satellite L300 modelli bir dizüstü bilgisayarı var. Bunu ben internette dolaşmak, kod yazmak gibi şeyler için kullanacağım. Oyun oynama gibi bi' derdim yok ama oyun oynatabilirse çok iyi olur. Oynatamazsa da sorun yok. Windows 10 kurayım dedim ancak hiç performans göstermiyor. Şu anlık Windows 7 Enterprise kurulu ve onda çok hızlı ancak malum Windows 7'nin desteği kesildiği için hiçbir şey yapamıyorum. Linux gibi bi' işletim sistemi düşünüyorum. Önerileriniz nedir?

HDD varsa Q4OS Trinity, SSD varsa Fedora üstüne KDE Plasma ya da XFCE kurmanızı tavsiye ederim.
250GB'lık HDD var.

HDD varsa Q4OS Trinity, SSD varsa Fedora üstüne KDE Plasma ya da XFCE kurmanızı tavsiye ederim.
Ha bu arada sistem özelliklerini paylaşmayı unutmuşum kusura bakmayın.

Sistem Özellikleri:
Toshiba Satellite L300
İntel Pentium T4200 2Ghz 2 çekirdekli işlemci
3GB RAM
Mobile İntel 45 Express Yonga Kümesi Ailesi (1.5GB)

Hemen hemen aynıdır hissiyat olarak. Elinizin altında her ihtimale karşı bir Windows kurulum medyası olmasını tavsiye ederim yine de.
128GB'lık Sandisk Ultra cihazıma Rufus yardımı ile yazacağım. Olmazsa zaten ana bilgisayarımdan kurtarırım bir şekilde. Teşekkürler.

Hemen hemen aynıdır hissiyat olarak. Elinizin altında her ihtimale karşı bir Windows kurulum medyası olmasını tavsiye ederim yine de.
Hocam kurulum esnasında herhangi bir tuşa basınca kurulum kapanıyor ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Nasil bir hata aliyorsunuz burada da paylasir mısınız?
Trinty'de herhangi bir tuşa basınca kurulum sonlanıyordu. Plasma'ya geçtim ve çok beğendim. Çok iyi ve performanslı bir işletim sistemi. Ancak nasıl program yükleyeceğimi bilmiyorum. Python, PyCharm, WPLSoft gibi

Nasil bir hata aliyorsunuz burada da paylasir mısınız?

Hocam niye beğeniyorsunuz söylesenize 😃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı