Toshiba Satellite L50-A-1DH Mavericks 10.9.5 Boot Sorunu

@montezuma hayir driver bölümünden soylediginiz kextleri yukledim fakat boot ederkeb blu3tooth connected success gibi bisey yazıyo boot orda kaliyo. -x ile actim SMA klavye islemiyor. Sisteme giriş yapinca EasyBeast'i deniyecegim.

@montezuma yazi bu:

IOBluetooth.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@montezuma sonuç aynı. Yine format atıp, açar açmaz hic bir islem yapmadan easybeasti deneyeceğim. Umarım bu sefer olur.

@montezuma merhaba tekrar sizide çok tutuyorum farkındayım ama sorunu sanırım çözdüm. Yani ne olduğunu anladım fakat nasıl cozebilecegimi bulamadım. Sorun sanıyorum şu;

PC'ye iki adet flash bellek takılıydı. Boot menü de sadece bir flash bellek gözüküyor 2.'si gözükmüyor yani sanırım boot menü de sadece 4 madde bulunuyor. Baska bir boot secenegi eklenmiyor. Bunlarda HDD, USB, ODD, LAN. 4'lüye ek olarak 2. bir USB bile gelmedi. Acaba belleklerden biri kurulum USB diğeri normal ondan mi diye düşündüm fakat boot menüde normali çıkardığımda kurulum USB'si, 2.sini de taktığımda normal bellek gözüküyor. Yani boot seçeneği eklenmiyor 5nci olarak. Bunu nasıl düzeltebilirim? Umarım bir çözüm biliyorsunuzdur. Teşekkürler.

@montezuma hocam hala çözmüş değilim cevabınızı bekliyorum.

Merhaba. Diğer konumda yeterli cevabı alamadım. Daha açıklayıcı ve artık son kez bu konuyu açıyorum. Artık olursa olur olmazsa da hackintosh macerama son vereceğim üzülerek. Bir de moderatörlerden ricam bu sorunla karşılaşan @berlinrock nickli arkadaş var ona ulaşabilmemi sağlayabilirseniz sorunun çözümünü anlatabileceğini düşünüyorum. Ben mesaj attım konusuna ama sanırım foruma girmiyor.

Daha önce açıklamıştım ama sorunum kısaca boot menüme sabit olan 4 seçenek dışında yeni seçenek ekleyemiyor olmam. Bu nedenle de HDD'den boot edemiyorum. Uzunca ve örnekle anlatmam gerekirse;

Sanırım yalnızca Toshiba Satellite modellerinde olan bir boot menüsü sorunu bu. Boot menüm sabit hiçbir ekleme olmuyor. Bilgisayara iki flash disk takılıyken boot menüsünde yalnızca birini görebiliyorum. Üstelik biri kurulum yani .raw dosyasının olduğu Hackintosh diski iken diğer belleği yani standart kullanımda olan belleği görüyorum. İkinci bir USB boot seçeneği eklenmiyor menüye. Sanıyorum bu nedenden dolayı her türlü ayarı denemiş olmama rağmen, USB'siz boot seçeneğini boot menümde çıkaramadım. İnternette kendi dilimde bir araştırma yaptım. İngilizcemin yettiği düzeyde bir araştırma daha yaptım fakat bu konuda uygun bir çözüm bulamadım. Kurulumu Clover üzerinden yaptım. Boot menümde sabit olarak HDD, USB, ODD ve LAN satırları bulunuyor ve ekstra bir satır gelmiyor. USB bellek sadece bir örnektir. 5. olarak yeni bir USB satırı çıkmadığını ifade etmek için. Aynı zamanda diğer konularda söylenen tüm clover bootloader kurulumlarını yaptım, ayarlamaların tüm çeşitlerini ama olmuyor. Bilgisayar özelliklerim, bios ayarlarım ve boot görünüşüm aşağıdadır.

Artık çözmek istiyorum lütfen yardımcı olunuz. @Recep Baltaş @montezuma

• Toshiba Satellite L50-A-1DH
  • Motherboard - Toshiba VG10S
  • Intel i7 4700MQ
  • NVIDIA GeForce GT 740M - HD4600
  • 8 GB RAM
  • Atheros AR956x Wireless Network Adapter

BIOS

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Boot Görünümü

7.jpg

Fakat yukarda verdiğim resimlerdeki gibi hala sistem boot menüsüne HDD eklenmiyor hala.

Eklenmez zaten. Boot konusunda hiç bilginiz olmadan varsayım yapıyorsunuz. Ne zaman gördünüz UEFI dışında boot menüsüne girdi eklendiğini ? Boot menüsüne Leagcy BIOS'larda yazılımsal girdi olmaz. Boot edilebilecek donanımlar eklenir. Yahu siz hiç rehber izlememişsiniz!

Baktım. UEFI devrede gözüküyor BIOS ayarlarında. Bu bağlamda Add as UEFI Boot Option demeniz yeterli Clover boot ekranından.

Bu rehberi izleyin:

ASUS VivoPC'ye Mac OS X ve Windows 8 Kurulum Rehberi » Technopat

Son düzenleme:
@Recep Baltaş Önce tüm konularıma bakıp bir cevap yazdığınız için cok teşekkür ederim. Ikinci olarakta yorumlarınıza biraz kırıldığımı söylemek isterim. Iddia ediyorum 10.9.2 rehberinde yaptıklarınızın hepsini ezbere yaparım. Sanıyorum iki konumu birlestirmişsiniz. Birde sosyal dışı görselden 2 gündür cezalandırılmıştım. Son yorumunuzu düzenleyip UEFI bootta olduğunu gördüğünüzü söylemişsiniz. Fakat keşke birleştirdiğiniz konunun (bu konunun) ilk mesajındaki görsellere de baksaydınız. Çünkü zaten "Add as Uefi boot option" seçeneğine bastım. Fakat eklenmedi benim sorunum zaten bu hocam :) Forumda bir arkadaş bu model bir laptopla sorunu çözmüş. Fakat nasıl çözdüğü hakkında bilgi vermemiş. Internette araştırma yaptım ingilizcem yettiğince ama bir sonuca varamadım. Bu konuda usta olarak gördüğüm sizden böyle sitemkar bir mesaj almak biraz üzdü. Yine de sorunum aynı şekilde devam etmekte ve hali hazırda yardımınızı hala beklemekteyim.

Ilginiz icin teşekkürler.

(Not: Konu içerisinde montezuma'nın dediği UEFI ve UEFI olmayan bootloader kurulumunun hepsini yaptım tum kombinasyonlarda.)

Mizacım böyle. Ama merak etmeyin. Sonuna kadar yardımcı olacağım size. Bu tür zor konuları severim. Şimdi sizden ilk ricam bir BIOS güncellemesi yapmanız:

www.toshiba-turkey.com: Sürücüler yükle:

1.90 olmalı son sürüm. Cihazınıza uygun olanı indirin ve güncelelyin.

Sonrasında, Vivo PC rehberini baz alarak temiz bir Yosemite kurun. Kurduktan sonra Clover Bootloader'ı UEFI modunda kurun ve sonuçtan haberdar edin.

Buradaki rehbere göre seçip kurabilirsiniz:

Chimera/Chameleon'dan Clover Bootloader'a Geçme - Technopat

Mizacım böyle. Ama merak etmeyin. Sonuna kadar yardımcı olacağım size. Bu tür zor konuları severim. Şimdi sizden ilk ricam bir BIOS güncellemesi yapmanız:

www.toshiba-turkey.com: Sürücüler yükle:

1.90 olmalı son sürüm. Cihazınıza uygun olanı indirin ve güncelelyin.

Sonrasında, Vivo PC rehberini baz alarak temiz bir Yosemite kurun. Kurduktan sonra Clover Bootloader'ı UEFI modunda kurun ve sonuçtan haberdar edin.

Buradaki rehbere göre seçip kurabilirsiniz:

Chimera/Chameleon'dan Clover Bootloader'a Geçme - Technopat

Merhaba teşekkür ederim öncelikle. BIOS sürümüm zaten güncelmiş. Bu vivo pc rehberi de dual boot olarak kurulum değil mi hocam? Yani PC'de win8.1 kurulu o nedenle.

Merhaba teşekkür ederim öncelikle. BIOS sürümüm zaten güncelmiş. Bu vivo pc rehberi de dual boot olarak kurulum değil mi hocam? Yani PC'de win8.1 kurulu o nedenle.

Kurulu ise diski tamamen sıfırlayıp rehberdeki adımları izleyin. Bootloader'ı rehberdeki gibi kuramazsanız yukarıda verdiğimiz makaleden yararlanıp sonucu bildirin.

Kurulu ise diski tamamen sıfırlayıp rehberdeki adımları izleyin. Bootloader'ı rehberdeki gibi kuramazsanız yukarıda verdiğimiz makaleden yararlanıp sonucu bildirin.
Anlayamadığım için bağışlayın. Windowsu silmem mi gerekli? Diski sıfırlayın dediğiniz icin söylüyorum. Windows kurulum CD'im yok. Ayrıca şuan windowsu katiyen silemem umarım kastınız mac için ayırdığım kısmı formatlamaktır :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı