Çözüldü Toshiba Satellite L50DC15K model laptop performansı düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TugraBey

Hectopat
Toshiba Satellite L50DC15K model laptop kullanıyorum. format atmalara farklı işletim sistemi denemeleri farklı sürücüler ve performans arttırma makaleleri falan derken akla gelebilecek her şeyi (fan temizliği ve termal macun değişimi gibi) sisteme yapıyorum. ilaveten yapmamı tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ya da bu sistem hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim çünkü sadece oyun performansında da değil basit masaüstü kullanımlarında bile düşük bir performans alıyorum. (Microsoft Teams ve Chrome gibi)

Kısaca sistem özellikleri; AMD A8 7410/r5 Graphics, R5 M330, 8 GB 1600MHz RAM, 240GB SanDisk SSD.

Çözüm
Değerlerde sorun yok. Sorun çoklu işlem için işlemcinin zayıf olması. Olabildiğince yalın şekilde kullanırsan o anki kullanımın daha akıcı olur. Görselde işlemci kullanım yüzdeleri uygulama bazında gözüküyor zaten.
CPU kullanan uygulamaları takip ettiniz mi bir de formattan sonra sisteminizi guncellediniz mi son güncellemelere? CPU kullanan uygulamalarda bilgisayarınızı yavaşlatan CPU kullanimi çok yüksek sıradışı bir uygulama var ise kaldırın.
Ve Windows son güncellemelerini alın. Faydali olacağını düşünüyorum. Donanımsal olarak biraz yenilenmek gerekiyor da olabilir sistemi.

CPU kullanan uygulamaları takip ettiniz mi bir de formattan sonra sisteminizi guncellediniz mi son güncellemelere? CPU kullanan uygulamalarda bilgisayarınızı yavaşlatan CPU kullanimi çok yüksek sıradışı bir uygulama var ise kaldırın.
Ve Windows son güncellemelerini alın. Faydali olacağını düşünüyorum. Donanımsal olarak biraz yenilenmek gerekiyor da olabilir sistemi.

Windows'un son en güncel halini kullanmaya her zaman özen gösteriyorum ayrıca arka planda CPU ya yük bindiren uygulama veya hizmet yok ve Driver'ler de güncel ama dediğiniz gibi donanım sıkıntılı.

Yanıtınız için teşekkürler @ozge07.

İşlemcinin 4. nesil i3-4005U ayarında olduğunun bilincindesindir umarım.
Cevap evet ise:Sistemin yavaş olduğunu belirttiğin ana ait görev yöneticisi performans sekmesinde işlemci seçiliyken bir görsel atar mısın? HWmonitor'den de işlemci sıcaklık değerleri görseli.
Screenshot (1).png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı