TOSHIBA Satellite L650 Maverics kurulumu

Murat Çınar

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle böyle bir site ve bu denli hackintosh adına yararlı videolar ve yardımlarda bulundugunuz için çook çook teşekkür ederiz. Daha önce kuran arkadaşlardan yardım amaçlı konu açmak istedim. Elimde bir tane laptop bulunmakta.

TOSHIBA Satellite L650

• ana kart : toshiba satellite l650 yazıyor ama tam bilmiyorum başkada olabilir everest ultimate ile baktıgımda böyle yazıyor
  • bios : insydeh20
  • işlemci :Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 350 @ 2.27GHz
  • ekran kartı : ATI Mobility Radeon HD 5650
  • hdd: 1tb
  • ram : 3 gb

Asıl sorum şu: BIOS ayarlarım neler olmalı ve hangi mac işletim sistemini kurarsam daha ıyı performans alırım? Önerileriniz nelerdir?
Şimdiden çook çook teşekkür ederim...

Öncelikle Everest yerine AIDA64 kullanmanız gerek. Everest devri bitti. ATI ekran kartları maalesef Mac ile uyumsuz. Ama Kext bulabilirseniz ya da kendiniz Kext modifiye ederseniz çalışacaktır. HP için ayrı konu açınız lütfen. BIOS ayarlarında var olan seçenekleri ayarlarsınız. Olmayanlar için ise yapacak bir şey yok. Onları da genelde kod ile aşarız. Mavericks deneyin, olmadı Mountain Lion rehberlerimize bakabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar dün itibari ile maverick 10.9 u kurmuş bulunuyorum ama malesef mountain lion sürümüne geçiş yapıcam. Neden derseniz malesef ekran kartı ve ses kartı kext sorunu olduğundan. Bu sefer mountain lion sürümüne geçiş yapıcam...

Öncelikle ilk denemem olduğu için maverick sürümünü çok kolay bir şekilde kurdum. Maveric kurulum video'sundaki anlatımları izleyerek tek seferde kurmanın sevincinide bu arada tatmış oldum :) Burdan arkadaşlara en önemli uyarım maveric kurmadan önce driver'larınızın kext'leri olup olmadığını araştırmanız yoksa sonra benim gibi hevesiniz yarıda kalabilir :)
Son olarak burak alkan hocamıza bir sorum olucak umarım okur bu cevabımı: burak bey dün gece aitkos mlm sürümünü indirdim ve bu sabah flash belleğime yükleyerek boot etmeye çalıştım ama malesef görmedi. Nedeni sizce sistemimde maveric kurulumu olduğundan mıdır yoksa kurduğum boot sürümünden dolayımıdır çözemedim. Kullandığım boot multi beast..

İatkos Mlm ile verbose mode ile boot ettiğimde aldığım hata '' ACPI_SMC_PlatformPlugin : :registerLPCDriver - failed to locate SMC driver

5pkepv.jpg

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı