Toshiba Satellite P50-A-14H Mac OS X Kurulumu

emin demir

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar !

Ben dizüstüme mavericks os x 10.9.5 yüklemek istiyordum. Recep hocanın videoda anlattığı gibi herşeyi tek tek yaptım. 32 GB'lık Flash belleğe Mavericks'i kurdum. 151 GB'lık appale + HFS bölümü açtım, NVDA kextlerini sildim, yalnız benim BIOS ayarları biraz daha farklıydı.

Mesela benim BIOS'ta AHCI modu yok. UEFI modu var. UEFI modunda yükleme yaptığımda eklemiş olduğum resimdeki gibi noktalar geldikten sonra dizüstü yeniden başlatılıyor. Eğer ki UEFI modunu Compatility moduna alırsam AHCI seçeneği devreye giriyor.

UEFI modunda Security Boot'u devredışı bırakabiliyorum ama UEFI'yi kapatıp AHCI modu otomatik devreye girdiğinde ise hem dizüstüm açılmıyor, hem de security boot seçeneği ortadan kalkıyor.

Bir de şöyle bir şey var UEFI modunda kurulum yapmak istediğimde clover bootlader'a erişebiliyorum sadece.
UEFI'yi kapatıp AHCI modu geldiğinde Chameleon Bootlader a da erişebiliyorum. Her iki şekilde yükleme yapmaya çalıştım olmadı . Chameleon a ulaştığımda alt alta şu seçenekler çıkıyor:
  • hp(0,2) install os x usb
  • hp(2,0) toshiba
  • hp (4,0) Windows
  • hp (6,0) toshiba
İlk seçeneği seçiyorum uzunca yazılar geçiyor ama yükleme ekranına bir türlü ulaşamadan pc yeniden başlatılıyor.. GraphicsEnabler=Yes , -x , -v komutlarını da denedim. Bir de biraz acemiyim basit şekilde anlatıp yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dizüstü özellikleri:

Toshiba Satellite p50- a - 14h
  • intel i7
  • Nvidia GeForce 745
  • 8 gb ram
  • 1 tb hdd
  • 4 gb ekran kartı
  • full hd 1920x1080
  • Windows 8.1 64 bit
Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı