Toshiba TR 200 SSD alınır mı?

Almayınız o SSD'yi. Kronik sorunlu.

@Kayseri Mantısı SSD markasını hiç duymadım. Almayınız, önermiyorum.

@176476 O SSD'de ısınma sorunlu. Almayınız, önermiyorum.

@CodeExpert İnsanlara sorunlu ürün önermeyin lütfen.

Onun yerine bu SSD'yi öneririm:

Onun yerine bu SSD'yi öneririm.

@yika38 bu SSD için sağlık sorunları gördüğünü söylemişti.

Şimdilik önermemek daha mantıklı. Son zamanlarda bu SSD ile ilgili sağlık sorunu yaşayanları görmeye başladım.

@BerkeP SSD markasını hiç duymadım. Almayınız, önermiyorum.

Toshiba SSD'nin yenilenmiş hali gibi. Ayrıca neden duymadığınız bir SSD'yi önermiyorsunuz anlamıyorum.

Bu da TR200'ün bir diğer kılıfı, benzer sorun yaşanır. Aynı parçalar kullanılıyor.

Emin olamadım ben biraz baktım da pek bir şey bulamadım. Ben Toshiba'nın bu sorunları çözdüğüne inanıyorum aslında ama fazla bilgi olmadığından alınmaz. Sanırım şu an en iyi tercih Patriot.

Alınmaz. Sağlık sorunlu bir model. Patriot Burst öneririm.

Kingston A400 önerenler olmuş fakat şimdilik o da alınmaz, son zamanlarda bu modelde de sağlık sorunları çıktığına dair konular açılmaya başlandı.
TR200'ün başka bir çeşidi. Bu da alınmaz.
Crucial BX500 bakılabilir.
Yüksek sıcaklık sorunlu bir model. Bu da alınmaz. Sağlık sorunlarına rastlayanları da gördüm.
Bence alınır şimdi sipariş ediceğim hatta okuma yazma hızı bence iyi.
Kâğıt üzerinde okuma yazma hızı yüksek olan her SSD alınsın o zaman.

Okuma yazma hızları kalite kadar önemli değildir.

Alınmaz. Sağlık sorunlu bir model. Patriot burst öneririm.

Kingston A400 önerenler olmuş fakat şimdilik o da alınmaz, son zamanlarda bu modelde de sağlık sorunları çıktığına dair konular açılmaya başlandı.

TR200'ün başka bir çeşidi. Bu da alınmaz.

Yüksek sıcaklık sorunlu bir model. Bu da alınmaz. Sağlık sorunlarına rastlayanları da gördüm.

Kâğıt üzerinde okuma yazma hızı yüksek olan her SSD alınsın o zaman.

Okuma yazma hızları kalite kadar önemli değildir.

Patriot markasını ilk defa görüyorum pek güvenemedim açıkcası uzun ömürlü müdür?

Patriot markasını ilk defa görüyorum, pek güvenemedim açıkçası, uzun ömürlü müdür?
@Motionless IN White kullanıyor, yanlış hatırlamıyorsam oldukça memnundu. Ayrıca TBW değerinin bilinmesi ve internette belirtilen önemli bir sorun olmaması da kendisini F/P yapıyor diyebiliriz.

Her şeye kronik sorunlu diyip kestirilip atılmaya başlanmış, ilginç. Crucial BX500 serisi çokça satılan ve geri dönüşünün de oldukça az olduğunu söyleyebileceğim bir model.

Kendim Crucial BX500 960 GB modelini kullandım ve hız sorunu yaşadığım için iade ettim, onu söyleyebilirim. Bunun sebebi de ısınma değil DRAM'siz bir model olmasıydı. Fiyat/Performans olarak bakılıyorsa kötü bir model değil, kronik sorunlu demek biraz saçma. Isındığı ve çalıştığı sıcaklık aralığı bir SSD'de sorun yaşatmayacak türden. SSD'ler de artık Nvidia - Intel - AMD kapışmasına dönüşecek gibi.

Ayrıca fiyattan bağımsız bakıyorsan kesinlikle Samsung marka tavsiye ederim.

Fiyat/performans olarak bakılıyorsa kötü bir model değil, kronik sorunlu demek biraz saçma.
Örnek konular. Araştırılarak daha da bulunabilir.

Örnek konular. Araştırılarak daha da bulunabilir.
Kendim yüzlercesini satıyorum. Gelen geri dönüşlere de hakimim. Bahsettiğiniz şeylerin sorun olup olmadığıyla ilgili ispatlı bir şey yok. Sağlıktan dolayı elden giden veya ısınmadan dolayı bozulan bir BX500 görmedim. Hız da dediğim gibi SDRAM kaynaklı. Ha dersin ki SU630, TR200 modelleri kronik sorunlu evet arıza çıkardıklarını gördüm, BX500 için elinde pert olan veya olduğunu gördüğün biri varsa sunabilirsin. Araştırma değil de, biraz pratik de lazım. Malum çok bilgi kirliliği var.

1 1.5 senedir BX500 kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaratmadı önerebilirim. SanDisk SSD kullanıyorum 120 GB yaklaşık 4 -5 yıl oldu ve sağlığı hala 100%. Her güncellemede ve PC temizliğinden sonra (2 ayda bir) format atan biriyim. Maymun iştahlı olduğum içinde zibilyon tane oyun indirip silerim.

Her şeye kronik sorunlu diyip kestirilip atılmaya başlanmış, ilginç. Crucial BX500 serisi çokça satılan ve geri dönüşünün de oldukça az olduğunu söyleyebileceğim bir model.

Kendim Crucial BX500 960 GB modelini kullandım ve hız sorunu yaşadığım için iade ettim, onu söyleyebilirim. Bunun sebebi de ısınma değil DRAM'siz bir model olmasıydı. Fiyat/Performans olarak bakılıyorsa kötü bir model değil, kronik sorunlu demek biraz saçma. Isındığı ve çalıştığı sıcaklık aralığı bir SSD'de sorun yaşatmayacak türden. SSD'ler de artık Nvidia - Intel - AMD kapışmasına dönüşecek gibi.

Ayrıca fiyattan bağımsız bakıyorsan kesinlikle Samsung marka tavsiye ederim.
Kendim yüzlercesini satıyorum. Gelen geri dönüşlere de hakimim. Bahsettiğiniz şeylerin sorun olup olmadığıyla ilgili ispatlı bir şey yok. Sağlıktan dolayı elden giden veya ısınmadan dolayı bozulan bir BX500 görmedim. Hız da dediğim gibi SDRAM kaynaklı. Ha dersin ki SU630, TR200 modelleri kronik sorunlu evet arıza çıkardıklarını gördüm, BX500 için elinde pert olan veya olduğunu gördüğün biri varsa sunabilirsin. Araştırma değil de, biraz pratik de lazım. Malum çok bilgi kirliliği var.
Kendim aldığım zaman ben de aynısını düşünüyordum. O zaman bu model pek yaygın değildi. Daha çok SU630/650 modelinin çok satıldığı dönemlerdi ve insanlar bir sürü sorun yaşıyordu. O yüzden yabancı forumlara kadar bakmıştım ancak 3-5 tane ısınma sorunu dışında bir şey göremediğimden kronik sorunlu değil diye almıştım. Benim aldığım model 80 derecelerde çalışıyordu. Bu yüzden iade edip Samsung 860 EVO almıştım. Ancak ondan sonra bile bir süre boyunca çok az kişide olduğu için muhtemelen kronik değidlir demiştim forumda.

Ancak daha sonra ısınma problemi ile ilgili konular bayağı bir artmaya başladı. Bu sayede kronik ısınma sorunu olduğunu anladık. Yani BX500 alıp paranızı riske atmayın. Sorunlu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı