Toshiba TR200 SSD aşırı düşük hız

Dosya Ekleri

• 1578226910124.png
    1578226910124.png
    3 KB · Görüntüleme: 52
Kabaca bir hesap yapalım:

Anakartınız 3Gbps hızında SATA üzerinden veri aktarımı yapıyor. 3000 Megabit/saniye yani. Bunu Megabyte cinsine çevirmek için 8'e bölelim:

3000/8 = 375 Megabyte/saniye. Bu kablo üzerinde bir saniyede seyahat edebilecek veri miktarı 375MB.

Fakat, veri transferi yapılırken başına ve sonuna ek bilgi eklenir. Örneğin ben size "3, 4, 17, 6" bilgilerini vermek istediğimde "bilgi gönderiyorum, 3, 4, 17, 6, bilgi bitti" şeklinde bağırırım. Siz de aldığınız her 4 bilgi için dönüp "aldım" dersiniz, böylece sıradaki bilgiyi gönderirim. Bu mekanizma bilgi kaybını engeller ancak trafiğin bir kısmını da kendisine çalar. Bu çalma oranı yaklaşık %20-25'tir. Geri kalan %75-80 bizim bilgilerimizin transfer hızıdır.

375MB x %75 = 281 MB/sn demek, yani bu kablo üzerinden okunacak teorik olarak en en hızlı veri saniyede 281 MB'tır. Sizin yaptığınız test de buna çok yakın bir değer zaten. Yani cihaz çalışması gerektiği gibi çalışıyor diyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı