Toz bilgisayarı yavaşlatır mı?

tamek27

Centipat
Herkese merhabalar hayırlı sabahlar dilerim. Win 10 işletim sistemine sahip 4 GB ekran kartı ve 6 GB RAM'im var. Ama bilgisayarım aşırı yavaş çalışıyor ve HDD'de bad sector var. Bu sebep olabilir mi?

Diğer sorum ise yaklaşık 9-10 yıldır kasayı hiç temizledim full toz dolu dışarıdan belli oluyor zaten birkaç kez temizlemeye çalıştım ama fanların içini falan temizleyemiyorum. Harddiskin arkasındaki yeri metal falan var orası full toz dolu. Bunlar engel olur mu bilgisayarın performansını düşürmeye? Teşekkürler ^_^

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızın yavaş olmasının nedeni Bad Sector'lu HDD'niz. SSD alırsanız jet uçağına geçmiş gibi hissedersiniz.

Toz ise ısınmaya yol açabilir. Ancak burada bahsettiğim toz sizin dediğiniz gibi çok fazla olması lazım ki ciddi miktarda ısınmaya neden olsun. O zaman fazla ısınmadan dolayı işlemci veya ekran kartında frekans düşmesi olabilir. Bu da performansa eksi yönde etki demek tabii.
Ancak bu çok düşük bir ihtimal. Çünkü bayağı bir toz birikmesi lazım öyle 1-2 senede olacak şey değil. Ayrıca öyle yüksek bir düşmeye de neden olmaz.

Herkese merhabalar hayırlı sabahlar dilerim. Win 10 işletim sistemine sahip 4 GB ekran kartı ve 6 GB RAM'im var. Ama bilgisayarım aşırı yavaş çalışıyor ve HDD'de bad sector var. Bu sebep olabilir mi?

Diğer sorum ise yaklaşık 9-10 yıldır kasayı hiç temizledim Full toz dolu dışarıdan belli oluyor zaten birkaç kez temizlemeye çalıştım ama fanların içini falan temizleyemiyorum. Harddiskin arkasındaki yeri metal falan var orası Full toz dolu. Bunlar engel olur mu bilgisayarın performansını düşürmeye? Teşekkürler ^_^

Toz ısınma yapar ısıda yavaşlığa sebep frekans hızını düşürdüğü için. Win 10 kullanıyorum demişsiniz SSD alırsanız biraz daha iyi olur sizin için Win 10 SSD üzerine kurulmuş bir altyapısı olduğu içi HDD'de performans kaybı yaşanır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı