Tozlu kasa nasıl temizlenir?

RayCromwell21

Femtopat
Katılım
19 Şubat 2021
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
IMG-20210415-WA0005.jpg


Hocam çok ucuza ikinci el kasa alacağım da kasaya toz girmiş. Anakart ve HDD tozla dolu, PSU dersen tozla yaşıyor. Ben bunu nasıl temizleyebilirim? Deneyimli olanlar tavsiye verebilir mi? Teşekkürler.
 
Hava üfleyen temizleyiciler var onlardan kullanabilirsin.
 
tozları yalayabilirsin (!)
Şaka bir yana basınçlı hava makinesi ile kabaca bir tozlarını alırsın sonra ekran kartınının fanını işlemci fanının iç kısmını ince bir fırça gibi bir şey ile temizleyebilirsin ben öyle yapıyorum.
 
Basit bir boya fırçasıyla ya da yumuşak telli diş fırçası ile bastırmadan temizleyebilirsiniz. Bundan sonra ki süreçte ise yılda bir kere en azından kasa içi temizliği yapmanızı tavsiye ederim. Bir süre sonra bazı tozlar kalıcı oluyor.
 
En temizi bütün sistemi sökmek. Kabasını almak için uygun bir ortada hava üfleyin. (Balkon gibi hava alan bir yer olabilir.) İyice havayla temizledikten sonra kullanmadığınız bir diş fırçası ile titiz temizleme yapın. Güç kaynağının içini açıp oraya da hava tutmayı unutmayın. (İçini açabilirsiniz. Zor bir işlem değil.) İşin temelinde soket yuvalarına sıvı temas ettirmemek var. Olabildiğince sıvı bazlı şeyler kullanmamaya çalışın. Fanlara hava tutmadan önce elinizle fanları sabitleyin. Fanların arızalanmasına sebep olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı