TP-Link Archer AX72 fiber IP almıyor

kotlinist

Hectopat
Merhaba. Türk Telekom 1000 Mbps fiber internet kullanıcısıyım. İnternet sağlayıcısın verdiği modem evin tüm köşelerinde yeterli çekim oluşturmadığı için TP-Link cihazı aldım. Fakat daha sonradan baktım ki direkt olarak modemi aradan kaldırıp TP-Link üzerinden internete bağlanan kullanıcılar da varmış. Ben de Türk Telekom'u arayıp internet kullanıcı adı ve şifremi rica ettim. TP-Link cihazını resetledikten sonra PPPoE kurulumu yaparak verdikleri kullanıcı adı ile şifreyi girdim. Fakat bir türlü cihaz IP almadı. WAN ışığı sabit olarak kırmızı yanmakta. Eksik bir şey yapıyor olabilir miyim? Nereleri kontrol etmem gerekir? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba. Türk Telekom 1000 Mbps fiber internet kullanıcısıyım. İnternet sağlayıcısın verdiği modem evin tüm köşelerinde yeterli çekim oluşturmadığı için TP-Link cihazı aldım. Fakat daha sonradan baktım ki direkt olarak modemi aradan kaldırıp TP-Link üzerinden internete bağlanan kullanıcılar da varmış. Ben de Türk Telekom'u arayıp internet kullanıcı adı ve şifremi rica ettim. TP-Link cihazını resetledikten sonra PPPoE kurulumu yaparak verdikleri kullanıcı adı ile şifreyi girdim. Fakat bir türlü cihaz IP almadı. WAN ışığı sabit olarak kırmızı yanmakta. Eksik bir şey yapıyor olabilir miyim? Nereleri kontrol etmem gerekir? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

ONT'den gelen Ethernet kablosunu routerın WAN girişine taktın değil mi?

ONT'den gelen Ethernet kablosunu routerın WAN girişine taktın değil mi?

Evet taktım. Aklıma bir tek Mac klonlama kısmı geliyor artık. İnternet sağlayıcıları erişim sadece kendi verdikleri donanımda çalışması Mac filtresi uyguluyor diye okudum. Bir bilginiz var mı acaba? Router ayarlarında Mac klonlama seçeneği de mevcut bu arada.

Evet taktım. Aklıma bir tek Mac klonlama kısmı geliyor artık. İnternet sağlayıcıları erişim sadece kendi verdikleri donanımda çalışması Mac filtresi uyguluyor diye okudum. Bir bilginiz var mı acaba? Router ayarlarında Mac klonlama seçeneceği de mevcut bu arada.

Router kurulum kısmını at bakayım hocam.

Hocam merhaba, internet sorunu çözdünüz mü? Bende ayni Router'i satin aldim ve kurulumunu yaptim ama internet yok yardimci olursaniz sevinirim.

Router kurulum kısmını at bakayım hocam.
Hocam bana yardımcı olur musunuz bende aynı sorunu yaşıyorum kurulumu yaptım ama internet gelmiyor turk telekoma aradim ama yardimci olmuyorlar.

Son düzenleme:
Hocam merhaba, internet sorunu çözdünüz mü? Bende ayni Router'i satin aldim ve kurulumunu yaptim ama internet yok yardimci olursaniz sevinirim.

Hocam bana yardımcı olur musunuz bende aynı sorunu yaşıyorum kurulumu yaptım ama internet gelmiyor Türk Telekom'a aradim ama yardimci olmuyorlar.

Yaşadığınız sorun için yeni konu açabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı