TP-Link Archer C50 ışıkları yanıp sönüyor

Daha fazla  
Router'ın Power ışığı dahil bütün ışıkları yanıp sönüyor. Firmware güncellemesi yaptıktan sonra oldu. OpenWrt kurmak istedim. Kendi modemim için olanı bulup arayüzden yükledikten sonra düzeltemedim bir daha. Kurmadan önce düzgün çalışıyordu zaten. Reset de attım ama işe yaramadı. Müşteri hizmetlerini aradığımda teknik servise göndermeniz lazım dediler. Başka kendim halledebileceğim bir yolu yok mudur? Router modeli TP-Link Archer C50.

Reset de attım ama işe yaramadı.
Reset'ten kastınız modemi yeniden başlatmak falan mı? Yazdığınıza göre güncellemeden dolayı olmuş ve sorun yazılımsal, teknik servisin yapacağı birşey olmayabilir.
Bu adımları deneyin:
  • Modeme format attığınızdan emin olun.
  • Format attıktan sonra modemin fişini çekin ve 120 saniye sonra tekrar takın.
  • Modeme bağlanın, kullanıcı adınız ve şifreniz ile internete erişmeyi deneyin.
Format sonrası gereken kullanıcı adı ve şifreyi yazdınız mı?

Reset'ten kastınız modemi yeniden başlatmak falan mı? Yazdığınıza göre güncellemeden dolayı olmuş ve sorun yazılımsal, teknik servisin yapacağı birşey olmayabilir.
Bu adımları deneyin:
Hayır reset tuşuna basılı tuttum tekrar geldiğinde yine aynı yanıp söndü ışıkları. Bilgisayar İnternete bağlanamadığı için şuan arayüze giremedim. Dediklerinizi uygulayıp tekrar yazacağım.

Bu adımları deneyin:
Dediğiniz gibi format atıp 120 saniye boyunca fişten çıkarıp bekledim ama hala aynı şekilde yanıp sönüyor. Ne telefon ne bilgisayar İnterneti görüyor. O yüzden arayüze de giremiyorum.

Son düzenleme:
Var tabii deneyeyim hemen.
Deneyin, iğneyi az birşey bastırınca ses geldiğinden emin olun (tıpkı farenin sol-clicki gibi). Eğer ses gelmiyorsa butona tıklayamamış demektir. Ayrıca en az 7, garanti olması açısından 10 saniye basılı tutmanız daha iyi olacaktır.

Durum hala aynı.
Sorun donanımsaldır o zaman, format sonrası bile ağ'ın görünmemesi sorunun donanımsal olduğunu gösteriyor. Çünkü format sonrası firmware update'leride siliniyor.

Deneyin, iğneyi az birşey bastırınca ses geldiğinden emin olun (tıpkı farenin sol-clicki gibi). Eğer ses gelmiyorsa butona tıklayamamış demektir. Ayrıca en az 7, garanti olması açısından 10 saniye basılı tutmanız daha iyi olacaktır.

Sorun donanımsaldır o zaman, format sonrası bile ağ'ın görünmemesi sorunun donanımsal olduğunu gösteriyor. Çünkü format sonrası firmware update'leride siliniyor.
Bana yazılımsal olduğunu servise göndermem gerektiğini söylemişti. Resetten sonra düzgün çalışması lazım dediğiniz gibi ama neden böyle yaptığını anlayamadım.

Bana yazılımsal olduğunu servise göndermem gerektiğini söylemişti. Resetten sonra düzgün çalışması lazım dediğiniz gibi ama neden böyle yaptığını anlayamadım
Reset tuşuna basılı tuttuktan bir süre sonra sadece power ışığı geliyor daha sonra yanıp sönmeye devam ediyor.

Reset tuşuna basılı tuttuktan bir süre sonra sadece power ışığı geliyor daha sonra yanıp sönmeye devam ediyor.
Bir ihtimal power adaptöründen de olabilir. Servise göndermeden önce kesinlikle başka bir power adaptörü ile tekrar deneyin. Sizde başka power adaptörü yoksa bir bilgisayarcıya falan gidip denettirin bence, denemeden vermeyin derim. Sorun power adaptöründen ise zaten değiştirilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı