TP-Link AX1800 EX20v modem QoS çalışma prensibi nedir?

emrebodur

Megapat
Merhabalar,
Tplink ax1800 ex20v modemim var, qos kısmına girdiğim zaman "şekillendirme grubu" sekmesi var bu sekmede max yükleme hızı ve indirme hızı değerleri girmemi istiyor. Bu ayarı yapınca qos girilen değere internet hızını limitliyor mu yoksa bi alt sekme olan "sınıflandırma" kısmıyla mac veya ip ile birlikte ayarladığımız aygıta öncelik mi veriyor?
Şekillendirme grubunda hız limitlemek için bir hız sınırı girin diye bir açıklama yok tam aksine tam upload ve download hızınızı girin bilmiyorsanız iss ye sorun yazıyor, tam emin olmak için size soruyorum

Merhaba,
TP-Link AX1800 EX20v modemim var, QoS kısmına girdiğim zaman "şekillendirme grubu" sekmesi var bu sekmede Max yükleme hızı ve indirme hızı değerleri girmemi istiyor. Bu ayarı yapınca QoS girilen değere internet hızını limitliyor mu yoksa bir alt sekme olan "sınıflandırma" kısmıyla Mac veya IP ile birlikte ayarladığımız aygıta öncelik mi veriyor?

Sınıflandırma kısmında yazdığınız sıraya göre önceliklendirme yapıyor. Hız sınırı verilmediğinde paket sıralaması yine yapmamakta. Bir cihazı belirli bir hıza sınırlayıp orada sıralamanın başına aldığınızda paketlemede ilk sıralamayı o cihaz alıyor. Gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmek için Bufferbloat testi yapabilirsiniz.

Sınıflandırma kısmında yazdığınız sıraya göre önceliklendirme yapıyor. Hız sınırı verilmediğinde paket sıralaması yine yapmamakta. Bir cihazı belirli bir hıza sınırlayıp orada sıralamanın başına aldığınızda paketlemede ilk sıralamayı o cihaz alıyor. Gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmek için Bufferbloat testi yapabilirsiniz.
Evet dediğiniz siteden önce test yatım a skoru aldığım halde yaklaşık 10ms gecikme veriyordu yük altında,qos'u aktif edip tekrar deneyince a+ oldu ve yük altına +1 veya 0 oluyor. Bir sorum daha olacak,sadece kendi ethernet kablosu ile bağlı olan bilgisayarımı 1 numaraya yerleştirmek her zaman önceliği benim bilgisayarı mı verir yoksa illa her cihazı sıralamam gerekli mi?

Evet dediğiniz siteden önce test yatım a skoru aldığım halde yaklaşık 10ms gecikme veriyordu yük altında, QoS'u aktif edip tekrar deneyince a+ oldu ve yük altına +1 veya 0 oluyor. Bir sorum daha olacak, sadece kendi Ethernet kablosu ile bağlı olan bilgisayarımı 1 numaraya yerleştirmek her zaman önceliği benim bilgisayarı mı verir yoksa illa her cihazı sıralamam gerekli mi?

Sıralamaya eklediğiniz bilgisayara vermeye çalışır fakat hat yoğunluğu yani aynı anda birden fazla kullanıcının upload download yoğunluğu olduğunda bağlantı yoğunluğu arasından sıralamayı tam yapamayabiliyor. En ideal seçenek en çok upload ve download yapılan cihazları sınırlamak olacaktır.

Sıralamaya eklediğiniz bilgisayara vermeye çalışır fakat hat yoğunluğu yani aynı anda birden fazla kullanıcının upload download yoğunluğu olduğunda bağlantı yoğunluğu arasından sıralamayı tam yapamayabiliyor. En ideal seçenek en çok upload ve download yapılan cihazları sınırlamak olacaktır.
Teşekkürler bilgiler için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı