TP-Link Modem hat değerleri

reALTT

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba,
Altyapı sorgulayınca TürkNet 50 Mbps diğer siteler ise 60 Mbps hız gösteriyor.
Benim hat değerlerim şu şekilde.

8pIQbu.png

Sorum şu:
Modem arayüzünde maksimum hız olarak 70 Mbps gözüküyor ben bu hızı alabilir miyim?
Alabilirsem NetSpeed’in 75 Mbps’lik paketine geçeceğim.

Not: Şu an Türk Telekom 50 Mbps'lik paket kullanıyorum.

Son olarak modem arayüzüne sabahları girdiğimde maks hız olarak 80 Mbps gözükürken akşamları girdiğimde 70-75 arası geziyor, neden olabilir?

@Tortue ve @Murat5038 Hocam senin bu konularda bilgili olduğunu gördüm bi bakar mısın?

Son düzenleme:
Modem arayüzünde maksimum hız olarak 70 Mbps gözüküyor ben bu hızı alabilir miyim?

Alamazsınız, hat stabil olmaz ve kopma yaşayabilirsiniz. En kötü 62-63 Mbps hız alabilirsiniz.

TürkNet 50 Mbps diğer siteler ise 60 Mbps hız gösteriyor.

Bu tahmini bir değerdir, sorgu sistemi gerçek altyapının fiziksel sağlığını bilemez. Ancak mesafe/port ile ölçüm yapabilir.

Son olarak modem arayüzüne sabahları girdiğimde maksimum hız olarak 80 Mbps gözükürken akşamları girdiğimde 70-75 arası geziyor, neden olabilir?

Bu internetin kullanım (mahalle, sokak) yoğunluğu ile alakalı bir durum. Bağlı bulunduğunuz dolabın iş yükü fazla olabilir, bunun çözümünü siz sağlayamazsınız maalesef.

Alamazsınız, hat stabil olmaz ve kopma yaşayabilirsiniz. En kötü 62-63 Mbps hız alabilirsiniz.

Bu tahmini bir değerdir, sorgu sistemi gerçek altyapının fiziksel sağlığını bilemez. Ancak mesafe/port ile ölçüm yapabilir.

Bu internetin kullanım (mahalle, sokak) yoğunluğu ile alakalı bir durum. Bağlı bulunduğunuz dolabın iş yükü fazla olabilir, bunun çözümünü siz sağlayamazsınız maalesef.
Sağolun hocam en iyisi 75 mbps bir paket alıp duruma göre 65-60 a sabitlerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı