Çözüldü TP-Link TD-W9970 hız problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Kardeşim bir şey soracaktım kabloya 35 Mbps geldiğini nasıl ölçtün bende 50 Mbps intenet var ama bende senin gibi 9 10 alabiliyorum bana gelen mi böyle yoksa modemden kaynaklı mı bilmiyorum. Yardımcı olursan sevinirim.

TurkNet servis sağlayıcının Online işlemler sayfasında "login" yaptıktan sonra teknik bilgiler kısmında altyapı kapasitesi diye yazıyor.
 
Konuyu sıfırdan okuyacaklar için güncelleme:

TP-Link'e gönderdiğim mail;

Problem:

Merhaba öncelikle bu maili atmadna önce 2 farklı aynı model TD-W9970 modemle denediği mi, internet servis sağlayıcımla defalarca iletişime geçtiğimi ve çözüm bulamadığı mı, sentim bilişimle defalarca iletişime geçtiğimi ve benim için çözüm bulamadıklarını, TP-Link canlı destekle iletişime geçtiğimi ve çözüme kavuşamadığımızı bildirmek istiyorum. Yaklaşık 1 aydır TD-W9970 kullanarak hız problemi yaşıyorum. DSL kablomun ucuna 35 MB gelen hız modemi takınca 9-10 oluyor. Aynı model farklı bir modemle denedim onla da olmadı, farklı marka (ZyXEL) modemle denediğimde 34, 9 MB hız aldım. Anladığım kadarıyla TP-Link tarafından gönderilen otomatik Firmware ayarları ile bu kısıtlamaya maruz kalıyorum. Sentim bilişim modemin arızalı olduğunu ve göndermem gerektiğini söylediler fakat 2 modem aynı anda bozulamaz ve bence bu bir bozukluktan ziyade Cloud'dan gelen ayarların bozuk olması.

Denediğim çözümler:

-Modem resetleme ve yeniden yapılandırma.
-Modemin root ayarlarına erişme ve DNS ayarlarını benim için yüksek hız sunan bir DNS ile "kontrol paneli"nden değiştirme.
- Firmware otomatik güncelleme kontrol etme.

Notlar:

-Kablosuz ayarlarından kanal seçimi çözüm olmadı.
-Kablosuzum zaten kapalı yalnızca kablolu bağlantı sağlıyorum.
- Dairenin ve binanın Volt-amper değerlerini kontrol ettirdim sorun yok.
- Yeni DSL kablosu alıp döşedim.
- Farklı marka modemlerde hız sorunu yaşamıyorum.

İstek:
-Sizin böyle bir konuyla daha önce karşılaştığınızı tahmin ederek tecrübelerinizden faydalanmak.
-Benim araştırdığım kadarıyla modemime uygun Firmware dosyası gönderebilrisiniz ve ben bunu yüklerim ( en yeni Firmware ya da hız problemi olmayan en son Firmware)

Adresim Tekirdağ çorlu.
İnternet paketim 35 MB down 4 up.
Telefon numaram 0534 425 32 61.
Gmail adresi [email protected]
Modem seri no: 98DED46AA43.
Modem Türk Telekom kampanyalı modem.

Arayüzden Ekran görüntüsü
Konu çözüldü olarak düzeltilebilir, çözüm ise kısaca;
1. aşama ROOT erişimi
2. aşama Uygun DNS ayarı yapmak.

Yöneticiler çözüldü olarak değiştirebilir ve çözümü ilk yoruma taşıyabilir. @Recep Baltaş @Ali Güngör.

TP-Link'den herhangi bir geri dönüş alabildiniz mi?
 
Bu marka modemimle yaklaşık 2 aydır servis sağlayıcımın bana sağladığı hızı tam anlamıyla alamıyorum. ASUS marka modemimi bağlayınca bana sağlanan 35 MB hızın tamamını alabilirken bu marka modelde olan 2 adet modemimde de aynı hız problemini yaşıyorum. Benim tahminim "Firmware" ayarlarını otomatik olarak gönderdikleri için yaptıkları DNS ayarı ve buna müdahale edemememiz. Çözümü bulan ya da çözüm önerisi olan varsa tavsiyelerini beklemekteyim. Teşekkürler.

Eki Görüntüle 456153
Eki Görüntüle 456154
5/12/2020 ile güncelleme geldi. TPLink TD-W9970 modem'leree ttnetten almış olsanız da kendiniz almış olsanız da otomatik güncelleme geldi. Bu saatten sonra hız ve gecikme değerlerim değişti.
Güncellemeden sonra Speedtest ve Turknet'in kendi hız test sonuçlarının fotoğrafları ektedir.
Bunların dışında bu otomatik firmware güncellemesi DNS ayarlarımda bir değişiklik yapmamış. Ayrıca ping'in sebebini bulmak için Bu testler Kablolu bağlantı ile yapılmış olup, güvenlik duvarı ve kablosuz bağlantı kapalı, QoS hız sınırlama ayarları yapılandırılmamış bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
Not: Bunun internet yasasıyla bir alakası olup olmadığını bilmiyorum fakat Cloudflare DNS kullandığım için hız kısıtlamasına maruz kalmış dns adreslerinde olabileceğim aklıma gelmiyor değil.
Adminler konuyu tekrar soru haline getirebilirler. Çözüm yöntemleri deniyorum.
Çözüme kavuştum. Modem(5.12.2020) güncellemesinden sonra 3. parti bir programla modemde ROOT kullanıcısını aktif edip tekrar DNS ayarı yaptım ve düzeldi.
 

Dosya Ekleri

  • speedtest.png
    speedtest.png
    46,7 KB · Görüntüleme: 594
  • Turknet.png
    Turknet.png
    68 KB · Görüntüleme: 629
  • modem.png
    modem.png
    47,5 KB · Görüntüleme: 582
  • modemtest.png
    modemtest.png
    11,1 KB · Görüntüleme: 561
  • speed son.png
    speed son.png
    34,9 KB · Görüntüleme: 572
5/12/2020 ile güncelleme geldi. TP-Link TD-W9970 modem'leree TTNET'ten almış olsanız da kendiniz almış olsanız da otomatik güncelleme geldi. Bu saatten sonra hız ve gecikme değerlerim değişti.
Güncellemeden sonra Speedtest ve TurkNet'in kendi hız test sonuçlarının fotoğrafları ektedir.
Bunların dışında bu otomatik Firmware güncellemesi DNS ayarlarımda bir değişiklik yapmamış. Ayrıca Ping'in sebebini bulmak için bu testler kablolu bağlantı ile yapılmış olup, güvenlik duvarı ve kablosuz bağlantı kapalı, QoS hız sınırlama ayarları yapılandırılmamış bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
Not: Bunun internet yasasıyla bir alakası olup olmadığını bilmiyorum fakat cloudflare DNS kullandığım için hız kısıtlamasına maruz kalmış DNS adreslerinde olabileceğim aklıma gelmiyor değil.
adminler konuyu tekrar soru haline getirebilirler. Çözüm yöntemleri deniyorum.
Çözüme kavuştum. Modem(5.12.2020) güncellemesinden sonra 3. parti bir programla modemde root kullanıcısını aktif edip tekrar DNS ayarı yaptım ve düzeldi.

Bu işlemi nasıl yaptığını anlatan bir video ya da konu açıp beni etiketleyebilir misin?
 
Crack'li olduğu için yasal olup olmadığını bilmiyorum. İnternete konu başlığını yazarak ulaşabilirsiniz.
Hocam yaklaşık 2 aydır bendede bu problem var internetim gidip geliyor ve hızım 13e sabitleniyor. Türktelekomu arıyorum hattınızde hız düşümü var diyor fakat eve gelen kişi modeminiz arızalı sinyal olarak bir zayıflık görmüyorum diyor. Çözümü yapma şekliniz internette var mı nasıl yaparız nasıl ederiz açıklar mısınız?
 
1- google'a "Modem Root özelliği açma programı" yazarsanız programa erişebiliriniz.
2- modem arayüzünüze hızlı bir DNS adresi tanıtın
Hocam yaklaşık 2 aydır bendede bu problem var internetim gidip geliyor ve hızım 13e sabitleniyor. Türktelekomu arıyorum hattınızde hız düşümü var diyor fakat eve gelen kişi modeminiz arızalı sinyal olarak bir zayıflık görmüyorum diyor. Çözümü yapma şekliniz internette var mı nasıl yaparız nasıl ederiz açıklar mısınız?
 

Geri
Yukarı