TP-Link TD-W9970V3 Wi-Fi ping sorunu

Shatru

Hectopat
Merhabalar, başlıkta bahsettiğim modelde olan modeli kullanmaktayım ancak bu modemle alakalı bazı sorularım ve sorunlarım mevcut. Öncelikle evde modemi kablolu olarak 1 adet PC ve Tivibu kullanıyor. Kablosuz olarak ise 3 telefon bağlanıyor. Şöyle bir problem var ki kablosuz olarak çok aktif olmayan bir kullanımda dahi (örn: Telefonlar Wi-Fi'ye bağlı ancak hiçbiri kullanılmıyor.) internet hızı ciddi anlamda düşüşler yaşıyor ve 5000-6000 Ms'e varan gecikmeler söz konusu. Modem üzerindeki tuştan Wi-Fi özelliğini kapattığım takdirde herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum. Teknik destek almak için hem Türk Telekom'u hem üretici firmayı defalarca aradım ancak kendileri bir arıza göremedğini ve hiçbir problem olmadığını belirttiler. Evimdeki çok daha eski marka bir modem ile denediğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorum ancak bu sefer de Tivibu ve modem arasında ethernet ile bağlantı sağlamama rağmen Tivibu çalışmıyor. Genel olarak bu sorunların kaynağı ne olabilir ve nasıl bir çözüm yolu izlenebilir.
Teşekkürler.

Selamlar. Aynı modemde aynı sorunu ben de yaşıyordum. Araştırdım. Araştırmam bi fayda etmedi.
Kendim buldum bunun sebebini. Bildiğimiz üzere Türkiye'de upload hızları çok yükseklerde değil. Evinizde iphone var mı ? Bunu öğrenmem gerekiyor. Eğer var ise iphone ve herhangi bir ios cihazı içerisindeki verileri (fotoğraf, ses kayıtları vb) telefonun ekranı kilitliyken veya şarj cihazına bağlıyken bunları İCloud dediğimiz buluta yedekler. Yedeklerken ise upload hızından yararlanır. eğer 2-3 uploadın varsa bu sana 1000 MS'ye kadar gecikmelere sebep olabilir. Uploadın daha da düşükse bu durum değişkenlik gösterip daha da artabilir. Bu durumu düzeltmek istiyorsan yapacağın şey İcloudu olan telefonların ekranları kilitliyken veya şarj cihazına bağlıyken Wİ-Fİ'lerini kapatmak olur

Selamlar. Aynı modemde aynı sorunu ben de yaşıyordum. Araştırdım. Araştırmam bir fayda etmedi.
Kendim buldum bunun sebebini. Bildiğimiz üzere Türkiye'de upload hızları çok yükseklerde değil. Evinizde iPhone var mı? Bunu öğrenmem gerekiyor. Eğer var ise iPhone ve herhangi bir iOS cihazı içerisindeki verileri (fotoğraf, ses kayıtları vb) telefonun ekranı kilitliyken veya şarj cihazına bağlıyken bunları iCloud dediğimiz buluta yedekler. Yedeklerken ise upload hızından yararlanır. Eğer 2-3 uploadın varsa bu sana 1000 Ms'ye kadar gecikmelere sebep olabilir. Uploadın daha da düşükse bu durum değişkenlik gösterip daha da artabilir. Bu durumu düzeltmek istiyorsan yapacağın şey ICloud'u olan telefonların ekranları kilitliyken veya şarj cihazına bağlıyken Wi-Fi'lerini kapatmak olur.

Normalde babam iPhone kullanıyor ancak o evde olmadığında da aynı sorun mevcut. Ayrıca eklemeyi unutmuşum. Cihazların Wi-Fi özellikleri kapalıyken bile modemin Wi-Fi özelliği açıksa yaşıyorum bu sorunu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı