TP-Link TD-W9970V3 yerine adaptör önerisi

517133

Decapat
Katılım
23 Ocak 2022
Mesajlar
90
5 yildan fazladir kullandigim adaptor bozuldu ve ilk defa baska adaptor alacagim. Nelere dikkat etmeliyim, modemin marka modeli onemli mi hangi adaptoru almalıyım?
 
5 yildan fazladir kullandigim adaptor bozuldu ve ilk defa baska adaptor alacagim. Nelere dikkat etmeliyim, modemin marka modeli onemli mi hangi adaptoru almalıyım?
Aynı modemi kullanıyorum, 1 hafta önce benim adaptör de bozuldu. Direk git uydu anteni satan yerlerden veya elektronikçiden bozulan adaptörün Voltaj-Amper değerleriyle aynı bir adaptör al yeter.

Dikkat edebileceğin hususlar, ben mesela markası iyi bir şey olsun, kafam rahat etsin, en azından modeme veya elektrik tesisatına zarar vermesin, mantığıyla internetten bilindik marka var mı diye baktım. Adamlar TP-Link adaptörünün resmini koymuşlar, hepsi burada da trendyol da falan modem adaptörü diye de yazmışlar üstüne, yorumlara baktım alakasız ve kalitesiz ürünler gönderiyorlarmış. Çoğu da arızalı çıkıyormuş. Hangi adaptörün yorumlarına baktıysam ya bozuk gönderilen var yada aşırı ısınan. Yani kısacası bilindik bir marka yok. Bende riske girmek istemedim, sıkıntı çıkarsa iadesi falan uğraşamam birde haftalarca evde internet olmayacak falan. Onun için bir kaç elektronikçiye sordum. Bir tanesi uydu anteni satan bir yere yönlendirdi. Adam elimdeki adaptörle aynı özellikte bir adaptör verdi. Şöyle bir inceledim malzemesi ağır kaliteli duruyordu. Aşırı ısınma sorunu olursa geri getiririm dedim. Bir kaç gündür kullanıyorum hiç ısınmıyor bile. Orijinal adaptör bile alev alev ısınıyordu.

Yani kısacası yan sanayi bir adaptör almaktan başka bir seçenek yok. Alırken de böyle hafif elinde bir yokla ağır ve plastik kalitesi iyi duruyorsa alırsın. Öte yandan satıcıya peşin peşin söyle ısınma problemi olursa geri getireceğine dair. Eğer adam bu garantiyi verirse al. Çünkü adaptörlerdeki en kronik sorun aşırı ısınma olayı. Durduk yerde paran boşan gitmesin.
 

Geri
Yukarı