TP-Link VR300 modemde Statik IP modeme nasıl atanır?

Kaan Melih

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, az önce TurkNet'ten statik IP hizmeti aldım ve verilen IP adresini modemime nasıl tanımlarım? Çünkü şu an internet erişimim yok.
Modem: TP-Link VR300.

Merhaba, az önce TurkNet'ten statik IP hizmeti aldım ve verilen IP adresini modemime nasıl tanımlarım? Çünkü şu an internet erişimim yok.
Modem: TP-Link VR300.

Modemi resetleyin.
Normal modem kurar gibi ISS'den aldığınız kullanıcı adı ve şifrenizi istediği ekranda IP yapılandırması dinamik seçili gelir bunu manuel ya da statik yaparak ilerleyin.

Modemi resetleyin.
Normal modem kurar gibi ISS'den aldığınız kullanıcı adı ve şifrenizi istediği ekranda IP yapılandırması dinamik seçili gelir bunu manuel ya da statik yaparak ilerleyin.

Efendim yaptım ama dinamik ya da statik için bir seçenek çıkmadı.

Pardon, şu anda farklı yerlere girdim ve öyle bir seçenek gördüm.

Şöyle bir yer var.

Dosya Ekleri

• 20220131_184337.jpg
    20220131_184337.jpg
    584,2 KB · Görüntüleme: 132
Hocam bende Statik IP aldım TurkNet'ten ancak herhangi bir yere yazmadımç Modemin santralden aldığı ipdir Santralden o IP'yi alamıyorsa istediğiniz yere yazın bağlanmaz.

Yani kısacası ISS'den alınan Statik IP için modem arayüzünde yapmanız gereken bir işlem yok.

Şöyle bir yer var.
Şöyle bir yer var.

Şöyle bir yer var.

Evet bu ekrana girin.
Hocam bende statik IP aldım TurkNet'ten ancak herhangi bir yere yazmadımç modemin santralden aldığı ipdir santralden o IP'yi alamıyorsa istediğiniz yere yazın bağlanmaz.

Yani kısacası ISS'den alınan statik IP için modem arayüzünde yapmanız gereken bir işlem yok.

ISS'nin kendi verdiği modemi kullanıyorsanız gerek olmayabilir sizde.

Hayır ISS verdiği modem değil efendim. PPoe kullanan kullanıcıların staki IP durumu hizmet aldığı servis tarafından yani merkezden atanır.

Yani bu şu mu demek oluyor. Statik IP aldım ve bağlantım kesildi yaklaşık 2 saattir yok. Sorun TurkNet'te.
TurkNet'e yazıyorum ilgilenen bir Allah'ın kulu yok. Kimse dönmüyor.

Son düzenleme:
Hocam mümkünse modemi baştan kurun. Ben de sizin gibi IP aldım sırf şu CGNAT olayından kurtulmak için. Temsilci tanımladı, internet gitti geldi tanımladığı IP'yi almış oldum.

Hocam TurkNet'in verdiği kullanıcı adı şifreyi girdiniz değil mi modem aarayüzüne? Basit bir soru ancak gözden kaçabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı