TP-Link WA854RE hız problemi

Iron

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
5-6 aydır sorunsuz olarak kullandığım TP-Link WA854RE ürünüm dün akşam ne oldu ise bir anda inanılmaz bir seviye de yavaşladı. Modemi sıfırladım baştan kurdum olmadı, menzil genişleticiyi sıfırlayıp gene baştan kurdum malesef sonuç değişmedi. Normal de 12Mbps hız alırken şimdi 0.68 ile 1MBbps gibi bir hız çıkmakta.

Daha dün sabah 1080P'de sorunsuz video film izlerken şimdi YouTube'yi bile zor açılmakta. Modem de bir hız sorunu yok laptopu yanıma alıp modemin olduğu yerde bağlandığım da internet canavar gibi.

Şunu da ekliyeyim modemin laptopun ve modemin yerini hiç değiştirmedim. Her şey bir gecede oldu. Yardımlarınızı bekliyorum.

Fazla bilgim yok ama modem üzerinde bazı kanallar oluyor 1'den 12'ye kadar sanırsam. Yeni bir modem kurulduğunda yakında kanallar aynı olursa birbirinin sinyaline engel olur diye duymuştum. Ne kadar doğru bilemem tabi. Wi-fi ayarlarından kanal olayını değiştirip deneyebilirsiniz denemekten zarar gelmez.

Kablosuz bağlantı ayarlarınızı kontrol edin. Modeminiz farklı olabilir ama benzer ayarlar var ise 802.11b/g/n moduna alın, Gücü %100 olarak ayarlayın. Son olarak kanalı değiştirerek denemeler yapın. Zaten tekrardan modem kurulumu da yapmışsınız. Bir sonuç alamıyorsanız sorun modem anteni gibi bir arıza olabilir.

modem.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı