TPM kullanıma hazır ancak BIOS'da TPM ayarı yok

BitLocker kurtarmaya attıysa HDDnizide kilitlemişsiniz. Sadece TPM için Secure Boot açık kalması gerekiyordu. Eğer ki önemli bir veriniz yoksa tekrar TPM sıfırlayıp temiz formatı atın. HDD'yi ayarları kurcalarken mi lockladınız? Bilginiz var mıydı BitLocker'ı açtığınızla ilgili?
Hocam ne dediyseniz onu yaptım Bitlocker felan sıfırlamadım. Neye bas dediyseniz ona bastım. Kabul etmiyor kurtarma anahtarını. Windows u kurtarma aracından yüklesem açılır değil mi? Bilgi yoktu pc de

BitLocker kurtarmaya attıysa HDDnizide kilitlemişsiniz. Sadece TPM için Secure Boot açık kalması gerekiyordu. Eğer ki önemli bir veriniz yoksa tekrar TPM sıfırlayıp temiz formatı atın. HDD'yi ayarları kurcalarken mi lockladınız? Bilginiz var mıydı BitLocker'ı açtığınızla ilgili?
Windows'u yeniden yüklüyorum şuanda. Ama sanırım TPM yi düzeltmeyeceğiz :/ sabah 9 dan beri bununla uğraşıyorum asus ile iletişime geçtim. Gerçekten çıldıracağım. Hocam bir sorum daha var mesela Windows 10 a geçmek istesem temiz kurulum şeklinde 11 den 10 a geçebilir miyim

Hocam ne dediyseniz onu yaptım BitLocker falan sıfırlamadım. Neye bas dediyseniz ona bastım. Kabul etmiyor kurtarma anahtarını. Windows'u kurtarma aracından yüklesem açılır değil mi? Bilgi yoktu PC de

Maalesef. Bu BitLocker Windows kurulum esnasında optimal seçenekler arasında yer alıyor aslında. Kurulumda yapıldığında kurulumu yapılandırma seçeneklerinde Windows güvenlik ayarları için oturum açma işlemi ister. BitLocker anahtarını hatta BitLocker için kurulum yaparkende size en başında gösterir. Bunu yedeklemeniz için size yöntemleride gösterir. BitLocker tek taraflı bir şifreleme yöntemi olduğu için kurtarmanız mümkün değil maalesef.

1660925540493.png

Windows'u yeniden yüklüyorum şu anda. Ama sanırım TPM'yi düzeltmeyeceğiz :/ sabah 9'dan beri bununla uğraşıyorum ASUS ile iletişime geçtim. Gerçekten çıldıracağım. Hocam bir sorum daha var mesela Windows 10'a geçmek istesem temiz kurulum şeklinde 11'den 10'a geçebilir miyim?

BIOS'taki o ayarları resetledikten sonra format atarsanız TPM 0'dan kurulur. Bu şekilde format atmanızda fayda var. Windows 11'den Windows 10'a downgrade yöntemi yok maalesef. Sadece Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme yaptığınızda geçici windows.old klasörü varken geri dönüş yapabiliyorsunuz. Direkt olarak Windows 10 yüklemenizi öneririm fakat donanımlarınız Windows 10 için uyumluluk içermiyorsa Windows 11 kurmanız gerekir.

Maalesef. Bu BitLocker Windows kurulum esnasında optimal seçenekler arasında yer alıyor aslında. Kurulumda yapıldığında kurulumu yapılandırma seçeneklerinde Windows güvenlik ayarları için oturum açma işlemi ister. BitLocker anahtarını hatta BitLocker için kurulum yaparkende size en başında gösterir. Bunu yedeklemeniz için size yöntemleride gösterir. BitLocker tek taraflı bir şifreleme yöntemi olduğu için kurtarmanız mümkün değil maalesef.

Eki Görüntüle 1491208

BIOS'taki o ayarları resetledikten sonra format atarsanız TPM 0'dan kurulur. Bu şekilde format atmanızda fayda var. Windows 11'den Windows 10'a downgrade yöntemi yok maalesef. Sadece Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme yaptığınızda geçici windows.old klasörü varken geri dönüş yapabiliyorsunuz. Direkt olarak Windows 10 yüklemenizi öneririm fakat donanımlarınız Windows 10 için uyumluluk içermiyorsa Windows 11 kurmanız gerekir.
Hocam sabahtan beri boşuna uğraşıyormuşum. Tpm modulü zaten aktifmiş. Tpm kullanıma hazır demek aktif olduğu anlamına geliyormuş zaten. Ben eskiden gördüğümde sanki orada bir tik vardı yeşil renkte aklımda öyle kalmış. Dünden beri boş yere 6-7 defa temiz kurulum yaptım düzelir diye es kaza harddiski bile şifreledik 😂 bakmadık yer kalmadı biraz araştırdım zaten olması gereken "tpm kullanıma hazır" yazması gerekiyormuş. Keşke evdeki diğer bilgisayardan baksaydım en basitinden onu bile akıl edemedim 😂 yardımınız için çok teşekkür ederim

Hocam sabahtan beri boşuna uğraşıyormuşum. TPM modulü zaten aktifmiş. TPM kullanıma hazır demek aktif olduğu anlamına geliyormuş zaten. Ben eskiden gördüğümde sanki orada bir tik vardı yeşil renkte aklımda öyle kalmış. Dünden beri boş yere 6-7 defa temiz kurulum yaptım düzelir diye es kaza hard diski bile şifreledik 😂 bakmadık yer kalmadı biraz araştırdım zaten olması gereken "TPM kullanıma hazır" yazması gerekiyormuş. Keşke evdeki diğer bilgisayardan baksaydım en basitinden onu bile akıl edemedim 😂 yardımınız için çok teşekkür ederim

Bende kapalı deyince MSinfodan baktığınızı düşünmüştüm. Zaten BitLocker açılabilmesi için TPM gerekiyor ama bazı oyunlarda sorun çıkarttığında msinfodaki durumu kapalı olduğundan yapıyordu. Öyle bir durum olduğunu düşünmüştüm.

Bende kapalı deyince msinfodan baktığınızı düşünmüştüm. Zaten BitLocker açılabilmesi için TPM gerekiyor ama bazı oyunlarda sorun çıkarttığında msinfodaki durumu kapalı olduğundan yapıyordu. Öyle bir durum olduğunu düşünmüştüm.

Yok hocam ya 😅 hata bende bir anlık göz yanılması neredeyse iki günüme mâl oldu. Aptal oldu bilgisayar rahat 10 kere temiz kurulum yapmışımdır 😂 ilginize çok teşekkür ederim hocam hata tamamıyla bende. Çok büyük acemlik.

Yok hocam ya 😅 hata bende bir anlık göz yanılması neredeyse iki günüme mâl oldu. Aptal oldu bilgisayar rahat 10 kere temiz kurulum yapmışımdır 😂 ilginize çok teşekkür ederim hocam hata tamamıyla bende. Çok büyük acemlik.

Estağfurullah. Arada böyle hatalar yapıyoruz normal. Bazen günlerimizi alan sorunların aslında sorun olmadığını farkedince garip bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Deneyim desek yeridir. 😌

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı