Tray işlemci alınır mı?

Hocam tray islemci bir nevi orjinal ambalajindan cikartilmis islemcidir. Urunun daha once kullanilip kullanilmadigi, kusurlu gelmesi durumunda degisim veya garanti hususlarinda fatura saticiniza guvenmek zorunda kaliyorsunuz. Heralde incehesap digerlerinden, daha guvenilir olabilir. Ancak ben tekrar islemci alsam kutulu alirdim
Tray kutusundan çıkartılmış işlemci değildir. Tray veya MPK işlemciler satıcılara hazır sistemlere vs konulmaları için kutusuz gönderilen işlemcilerdir. Aynı zamanda Bulk'ta deniliyor. PSU, RAM, SSD gibi şeylerde kutusuz gönderiliyor ve daha ucuza satılıyorlar.

Tray kutusundan çıkartılmış işlemci değildir. Tray veya MPK işlemciler satıcılara hazır sistemlere vs konulmaları için kutusuz gönderilen işlemcilerdir. Aynı zamanda Bulk'ta deniliyor. PSU, RAM, SSD gibi şeylerde kutusuz gönderiliyor ve daha ucuza satılıyorlar.
Hocam ben fazla arastirma yapmadan satin aldim, hem problemlerini kendim deneyimledim, hemde bayagi bayagi arastirma yaptim. Dediginiz gibi tray islemciler toplama bilgisayar satanlar icin amd tarafindan satisa sunulur, ambalajlari duz tepsi seklinde ve 12 adet bulunuyor. Herbir islemcinin ayrica ambaji yok. Satin aldiginizda da, saticilar kendilerinin ayarladigi plastiklerde, kopuklere sarili sekilde gonderiyor. Yani o kutudan ciktigi anda, "kendi ozel kutusundan cikmis islemci" oluyor. Niyetim kotu bir deneyimimden, konu sahibinin istifade etmesi. Herhalde yalnis anladiniz, bir tartismaya sebebiyet vermek istemem.
Sizce Ryzen 5 5600 tray mı yoksa kutulu Ryzen 5 5500 mü fiyatları bir birbirine yakın.
Olumsuz yanliri ifade ettigim gibi efendim. Elbette degisim ve garanti saglama noktasinda bir tık daha guvenilir olacaktir. Ama undervolt-overclock yapacaksaniz tray islemcilere "silicon lottery" hep daha nadir vuruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı