DIABLO36
Kilopat
Merhaba, bugün başıma gelen ilginç bir olaydan bahsedeceğim. Birkaç gün önce Trendyol üzerinden resmi satıcısı Jump olan mağazadan ayakkabı satın aldım. Senelerdir kullandığım site, sadece benim kişisel bilgilerim ve adresim kayıtlı. Bugün ürün elime ulaştı. Kağıt fatura malum kargonun dışına yapıştırıldığı için klasik onu atmak için giderken faturanın isminin bir başkası adına kesildiğini, siparişin not kısmında benim bilgilerimin yer aldığını fark ettim. Durumu kontrol etmek için siteden "Fatura Görüntüle" sekmesinden kontrol ettiğimde de aynı yanlışlığı fark ettim. Şimdi gelelim daha büyük bir olaya
Sıradan farklı bir isime fatura kesilmiş olsa bunu anlayabilirim, insanlık hali yanlış kesilmiş olabilir deriz. Burada faturanın kesildiği kişi erkek kuzenim. Kuzenimin ne bir bilgisi yer alıyor benim üyeliğimde, ne ben kuzenimin üyeliğine girdim aynı sistemden ne de onun adına bir ürün aldım-kargoladım. Kendisinin hiçbir alakası yokken onun farklı bir şehirdeki adres ve isim bilgileri adına kesilmiş ancak not kısmında benim isim bilgilerim ve adresim yazılmış şekildeydi fatura. Bu durumu Trendyol destek ekibine ilettiğimde kendileri de anlamadı ancak çok ilgilenmemekle beraber bu duruma "belki siz ödeme yaparken kuzeninizin adını verdiniz" minvalinde bir söylem ile geçiştirmek istedi. Tesadüf de olabilir diye de ekledi
Konu hakkında detaylı bilgi istediğimde Kişisel Verilerin Gizliliği vb. saçmalığını geveleyip faturanın düzenlenmesi için yardımcı olmak istediğini söyledi.
Kişisel verilerin gizliliği mi kalmış kardeşim? Sıradan biri adına kesilse anlayabilirim ancak bahsettiğim seçeneklerin hiçbiri olmadığı halde kuzenimin adına ve onun adresine kesilmesi ne kadar TESADÜF olabilir bunu sizlerin takdirine bırakıyorum.
Bu arada Jump satıcısına da durumu ilettim ancak çok bir beklentim yok, bu duruma açıklama getireceklerini sanmıyorum.
Ek olarak, fatura ismi ve adresi kuzenimin farklı şehirdeki adresi. Madem fatura onun adına kesildi ve onun adresi var, ürün neden benim adıma ve adresime ekstra not düşürülüp bana teslim edildi dediğimde doğru düzgün bir cevap verebilen yok
Muhtemelen Trendyol dataları akraba akraba gruplaştırdı mı ne yaptı anlamadım, bu konuda resmen "salağa yatar" tarzda cevap vermeleri bana çok trajikomik geliyor.
Destek ekibi ile görüşmem ve uzun uğraşlar sonucu kendilerinin kontrollerinden sonra verilen cevaplara bir bakın.
Kişisel verilerin gizliliği mi kalmış kardeşim? Sıradan biri adına kesilse anlayabilirim ancak bahsettiğim seçeneklerin hiçbiri olmadığı halde kuzenimin adına ve onun adresine kesilmesi ne kadar TESADÜF olabilir bunu sizlerin takdirine bırakıyorum.
Bu arada Jump satıcısına da durumu ilettim ancak çok bir beklentim yok, bu duruma açıklama getireceklerini sanmıyorum.
Ek olarak, fatura ismi ve adresi kuzenimin farklı şehirdeki adresi. Madem fatura onun adına kesildi ve onun adresi var, ürün neden benim adıma ve adresime ekstra not düşürülüp bana teslim edildi dediğimde doğru düzgün bir cevap verebilen yok
Destek ekibi ile görüşmem ve uzun uğraşlar sonucu kendilerinin kontrollerinden sonra verilen cevaplara bir bakın.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: