Trendyol dağıtıma çıkartılan ürün iade oldu

Katılım
26 Şubat 2020
Mesajlar
12.547
Makaleler
10
Çözümler
107
Yer
Birleşik Krallık, Londra
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
8 Kasım'da Trendyol'dan Azerbaycan kuponu ile aldığım ürün geçen gün dağıtıma çıkmıştı ama adam ürünü teslim ederken geri gitti iade olacakmış bu ürün diye. Şu anda kargo takip sayfasında iade süreci başladı diyor. Saçmalıktan başka şey değil bana göre. Bir sürü kişi ürünü teslim aldı internette fotoğrafları bulunuyor ve ürün bana gelmedi. Bu durum için telafi de yapamadıklarını ilettiler. Azerbaycan'a kupon var da Türkiye'ye mi yok? Ürün dağıtıma çıkmıştı, dağıtımdayken iptal ne demek ya bu nasıl iş böyle? Canlı destek konuşmayı kapatıyor bu konuyu izah edince.

Üstüne üstlük, kargo takip sayfası güncel olarak şöyle:

1699825965844.png


Resmen dalga geçiyorlar :D sizce bu durumu nasıl çözebilirim? İade de gelmiyor ki. Şikayetvar'da şikayet bile açtım ancak geri dönüş yapmadılar. Başka nereye bildirebilirim? Fikri olan var mı?
 
Yani, bu sizin haklı olduğunuzu göstermez ki. Kuponla almamış olsanız bile iade hakları vardı. Bir de Azerbaycan kodu ile almışsınız istedikleri gibi iade edebilirler.
 
Yani, bu sizin haklı olduğunuzu göstermez ki. Kuponla almamış olsanız bile iade hakları vardı. Bir de Azerbaycan kodu ile almışsınız istedikleri gibi iade edebilirler.
Sorun şu, iade de yapmıyorlar hâlâ kaç gün oldu. Kargo sürekli 2 yer arasında gidip geliyor. Kargo takip sayfasını attım fotoğrafını.
 
8 Kasım'da Trendyol'dan Azerbaycan kuponu ile aldığım ürün geçen gün dağıtıma çıkmıştı ama adam ürünü teslim ederken geri gitti iade olacakmış bu ürün diye. Şu anda kargo takip sayfasında iade süreci başladı diyor. Saçmalıktan başka şey değil bana göre. Bir sürü kişi ürünü teslim aldı internette fotoğrafları bulunuyor ve ürün bana gelmedi. Bu durum için telafi de yapamadıklarını ilettiler. Azerbaycan'a kupon var da Türkiye'ye mi yok? Ürün dağıtıma çıkmıştı, dağıtımdayken iptal ne demek ya bu nasıl iş böyle?
Üstüne üstlük, kargo takip sayfası güncel olarak şöyle:

Eki Görüntüle 2012440

Resmen dalga geçiyorlar :D sizce bu durumu nasıl çözebilirim? Şikayetvar'da şikayet bile açtım ancak geri dönüş yapmadılar. Başka nereye bildirebilirim? Fikri olan var mı?

Dostum Azerbaycan'a özel bir durumu kullanarak Türkiye'ye ürün sipariş ediyorsunuz siz burada bug yapıp ürün sipariş ediyorsunuz bizim kullanimimiza sunulmamis burada adamlarda ardında durmak zorunda değil sen normal şekilde giriş yapınca alabiliyor musun hayır takla atıyorsun haksız indirim alayım bedava alayım diye onlarda geri aliyor gayet doğal değil mi hiçbir şeyde hak iddia edebilecegini sanmıyorum.
 
Tek seçenek şubeye gidip ürün benim iade etmekten vazgeçtim hasarlı da olsa teslim almak istiyorum demek.

Ayrıca bu kod olayı mevzusu da hiç hoş bir şey değil zaten bu tür olaylar ekonomisi kötü ülkelerde oluyor hep.
 
Az önce, Trendyol canlı desteğe kargonun 2 yer arasında gidip gelmesinden bahsettim ve bir açıklama yapamadılar.
Canlı destek ve TEX farklı şirketler. Satıcı desteğe de aynı şekilde bilgi veremiyorlar. TEX'e bilet açılıyor.

Satıcıya yazın, satıcı da bilet açsın. Alternatif olarak kargoda 20 günü doldurunca kayıp işlemi yapılabiliyor.
 
Faturası kesilmiş bir ürünü iade edebiliyorlar kendi platformları sonuçta. Doğru mu yanlış mı haksızsın haklısın bir önemi yok. Sonuçta yerli ve milli bu şirket yarın alacağın ayakkabı için 20 liradan fazla kupon tanımlamayacaklar. Onlar seni her gün şaplaklasın kimse sesini çıkarmasın sen bir gün onları şaplakla tepkiler yağsın her yerden. Herkes kendi çıkarı için uğraşır zaten.
 

Geri
Yukarı