Çözüldü Trendyol M.2 SSD siparişinde dolandırıldım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ValderZ

Centipat
Daha fazla  
M.2 SSD sipariş ettim. Böyle bir ürün geldi, resmen dolandırıldım ama şu an para Trendyol'da yani satıcıya geçmedi. Paketi elime aldığımda şeklinden zaten huy kaptım çünkü alacağım şey yuvarlak değil. Video aldım paketi açarken ama bir yere sabitlediğim için tam açılırken gözükmüyor elimde olduğu için. Neyse Trendyol'da böyle bir durum yaşayan, iade talep eden falan var mı? Süreç nasıl işliyor benim yanımda dururlar mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20220202_142707.jpg
    IMG_20220202_142707.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 1.073
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bas harfleri
İ.E.i
Bursa
Ozur acmaniz icin talebimiz yok, onemli olan boyle bir davranis sergilememekti, Sagduyulu sekilde konuya yaklasmakti ve iadenizi kabul edecegiz. Kimseye zorla urun satisi yapmiyoruz. Gerekli yasal haklarinizi arayabilirsiniz cunku biz arayacagiz. Konunun yasal sureciyle alakali da tum arkadaslari buradan bilgilendirecegiz.
Satıcı konuya gelip davayla ilgili birkaç şey söyleyince herkesin gözü korktu herhalde, konu sahibine laf etmeye başlamış herkes. Burada anormal bir şey göremiyorum ben. Her bilinçli tüketici gibi konu sahibi arkadaşımız da hakkını aramak için buraya böyle bir konu açmış ki bu da forumlarda açılan yüzlerce benzer konulardan birisi. Ben de adını sanını bilmediğim bir yerden alışveriş yapıp mağdur olsam böyle bir konu açma gereği duyarım. Bu forumlarda ne markalar ne satıcılar kötüleniyor. Bu yorumlar o firmanın kesinlikle kötü olduğu anlamına gelmiyor. Herkes istediğini söylemekte özgür. Eğer bir mağduriyet yaşandıysa satıcının en kibar şekilde özür dileyip alıcının mağduriyetini gidermesi gerekiyor. Peki bizim satıcı ne yapıyor, gelmiş alıcıya adımı karalıyorsun deyip saldırıyor. Bir kere üslubunuzdan belli iyi bir satıcı olmadığınız. Üstelik sattığı ürünü sıfır olarak kutusunda satmıyor, ikinci el platformu mu bu Trendyol? Sen o ürünü orijinal kutusunda sapa sağlam satmalısın alan kişiye. Ne fiş ne fatura hiçbir şey yok. Adama peçete yollamışsınız. Ben burada kesinlikle alıcıyı haklı buluyorum, satıcı alıcıya dedikleriyle kendisini karaladı benim gözümde.
Hahaha güldürdün beni. Niye gözüm korksun ki benim beni ne diye dava edebilir. Ben sadece burada yorum yapan biriyim. Trendyol ile görüşmeden konu açıp satıcının ismini verirsen kusura bakma adam sonuna kadar haklı. Ben olsam ben de dava ederdim. Benim firmamın ismini kirletiyorsun.

Satıcı konuya gelip davayla ilgili birkaç şey söyleyince herkesin gözü korktu herhalde, konu sahibine laf etmeye başlamış herkes.
Ben uzlaşma sağlayıp olayı tatlıya bağlamaya çalışırken siz neler söylüyorsunuz. Ne halt yerseniz yiyin ben artık başka bir şey demiyorum.

Arkadaş sonunda anlayan birisi çıktı ya sonunda Allah'ım şükür. Velev ki gönderildi bu yapılan gene dolandırıcılıktır Trendyol ikinci el platform yeri mi? Ben neden kutusuz, faturasız, garantisiz belgesiz ürün alayım? Bu birincisi, ikincisi ürün gönderilmedi diyorum ki gönderilmiş olsa bile bu satıcıyı haklı çıkarmaz.
Neyse ağa ben kaçıyorum dava zamanı çağır beni destekçinim.

Ben 3-4 yıl önce alışveriş yaptığımda fatura gönderirlerdi hep şuan ise artık çoğu satıcı göndermiyor. Çünkü E-Fatura var. Bir ürünün hatalı ise bunu Technopat'ta çözemezsin. Adam şuan davaya verdi büyük ihtimal.
Bana E-fatura da gelmedi, sorun da o işte. Trendyol Asistan ile konuşup bir kağıdı fatura olarak kullanarak iade ettim.

Ben 3-4 yıl önce alışveriş yaptığımda fatura gönderirlerdi hep şu an ise artık çoğu satıcı göndermiyor. Çünkü e-fatura var. Bir ürünün hatalı ise bunu Technopat'ta çözemezsin. Adam şu an davaya verdi büyük ihtimal.

Yalnız davaya şimdi veremez davaya vermek için dilekçeye ihtiyacı var dilekçe hazırlamakta bir süreç anca daha avukatı aramaya başlamıştır gidip mahkemeye şu Technopat kullanıcısına dava açıyor diye mahkemeyi arayıp dava açamaz. Yani şu an o satıcıyla iletişime geçip kurtarabilme şansın var. Yani başka muhalif şeyler yazmak yerine satıcıyla anlaşıp tatlıya bağlaman lazım yoksa sonun şuradaki gibi olur:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı