Trendyol vs Hepsiburada

Hepsiburada Premium'un aylık 15 TL olması ve ücretsiz kargo + ücretsiz BluTV üyeliği daha cazip geldi.

Ben de HB premium kullanıyorum. Bence en iyi tarafı ürünü iade etmek istediğimde evden kargoyu teslim almaları. Trendyol'da yanlış yolladıkları ürünü bile kendin kargoya götürmek zorunda kalıyorsun, kendi hatalarının bedelini size ödetiyorlar.

Aksine Trendyol Express ise evden alıyorlar. Evden alma günü ve saatine kadar seçebiliyorsunuz. Sürat Kargo ise kargo şirketi, evden almıyorlar.

Hocam başıma gelen olaylara ithafen yazdım siz hala hayır öyle değil diyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz? İlk olarak bez almıştım 4 paket. Siparişimden farklı beden yollamışlar iade etmek istediğimde seçenekler arasında sadece kargoya gidip teslim etmek vardı. 2. sefer kuruyemiş almıştım indirim paylaşmışlardı. 1 koli sipariş vermiştim. Tadı kötü olduğu için açmadığım paketleri iade etmek istediğimde gene kendiniz iade şubeye gidip iade edeceksiniz seçeneği çıktı. HB'de ya da Amazon'da kargoyu hangi şirket getirirse getirsin iade durumunda evden alıyorlar, sorunsuz.

Hocam akakçenin böyle bir özelliği var mı? Ben sadece ürün fiyat karşılaştırması olarak biliyordum. Bunun uygulaması da vardır senin sepetinde olup "X sitesinde ürünün indirimde!" falan diyordur değil mi? Böyleyse eğer akakçeye kaydederim herşeyi.
Kusura bakmayın hocam yazınızı fark edemedim. Akakçede liste olayı var. Bildirim olayı varmış ama nasıl oluyor onu bilmiyorum. Ben PC'den bakıyorum.

Amazon'un kampanya anlamında avantajları nedir? Hepsiburada'nın premium üyelik sistemi güzel duruyor. Amazon'da bu tarz şeyler var mı?
Arada oluyor ve yurtdışından getirtilebilen ürünlerde de güzel fırsatlar yakalanabiliyor. Ben uygun fiyata Air Fryer almıştım mesela. Ama tercih ettiğiniz ürün seçenekleri hepsiburada da daha fazla ise orayı tercih edebilirsiniz tabi. Aldığım bir çok ürünün ertesi gün teslim edilmesi cidden çok iyi.

Tamam ben de dedim ki kargo şirketi Trendyol Express ise evden alma var. Demek ki sizinki farklı kargoydu ve evden alınmadı. Ben de iki kere iade işlemi yaptım ve evimden alındı.

Doğrudur hocam ben size yalan söylüyorsunuz demedim zaten ama her seferinde hangi kargo getiriyor diye düşünmek istemiyorum açıkçası + olarak Trendyol'da çoğu üründe kargo ücreti de çıkıyor. O yüzden pek tercih etmiyorum.

Hocam başıma gelen olaylara ithafen yazdım siz hala hayır öyle değil diyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz? İlk olarak bez almıştım 4 paket. Siparişimden farklı beden yollamışlar iade etmek istediğimde seçenekler arasında sadece kargoya gidip teslim etmek vardı. 2. sefer kuruyemiş almıştım indirim paylaşmışlardı. 1 koli sipariş vermiştim. Tadı kötü olduğu için açmadığım paketleri iade etmek istediğimde gene kendiniz iade şubeye gidip iade edeceksiniz seçeneği çıktı. HB'de ya da Amazon'da kargoyu hangi şirket getirirse getirsin iade durumunda evden alıyorlar, sorunsuz.
Bazen ellerinde kalmış ürünleri yolluyorlar çünkü bazıları iade etmekle uğraşmıyor bile. Bunu fırsat bilerek yapıyorlar maalesef.

her seferinde hangi kargo getiriyor diye düşünmek istemiyorum açıkçası + olarak Trendyol'da çoğu üründe kargo ücreti de çıkıyor. O yüzden pek tercih etmiyorum.
Satıcıya kargo şirketi sorulduğunda söylüyor, iade etme ihtimaliniz olan üründe sorabilirsiniz. Çoğu üründe kargo ücreti çıkıyor? Kargosu ücretsiz e-ticaret platformu mu var ki?
Kaldı ki bir satıcıdan 100 TL ve üzeri sipariş yaptığınızda zaten kargo ücretsiz oluyor. Tercih etmeyebilirsiniz sizin görüşünüz tabi.

Satıcıya kargo şirketi sorulduğunda söylüyor, iade etme ihtimaliniz olan üründe sorabilirsiniz. Çoğu üründe kargo ücreti çıkıyor? Kargosu ücretsiz e-ticaret platformu mu var ki?
Kaldı ki bir satıcıdan 100 TL ve üzeri sipariş yaptığınızda zaten kargo ücretsiz oluyor. Tercih etmeyebilirsiniz sizin görüşünüz tabii.

Hocam biz sizinle anlaşamayacağız sanırım. Ben her seferinde kargom hangi şirketle gelecek diye, sorun çıkarsa iade edebilecek miyim diye düşünmek istemiyorum. Kargo ücretsiz platform var mı demişsiniz? Evet var. Amazon Prime ve HB premium neden var sanıyorsunuz? Bunlara geçerseniz kargo ücretsiz oluyor. Hangi kargoyla teslim edilirse edilsin, iade durumunda evden kendileri teslim alıyorlar. İkisinden de memnunum. 100 TL olayı da saçma. Trendyol'un insan söğüşleme yöntemlerinden biri. Satıcıdan kargo ücretsiz olsun diye 100 TL'ye tamamlayacağız diye gereksiz ürün almak zorunda kalıyoruz her seferinde, hiç mantıklı değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı