Trendyol'da iptal edilen iPhone 13 siparişi için ne gibi yöntemler izlenebilir?

TheKenovy

Hectopat
Daha fazla  
Bugün akşam saatlerinde 6/7 dakika süren Trendyol üzerinde Teknosa satışlı iPhone 13 128 GB 13,479 TL olarak sipariş verdim ve sipariş onaylanıp hazırlanmaya başladı olarak sisteme düştü aradan 1 saat geçtikten sonra siparişim iptal edildi, bu konuda yasal olarak hakkımı nasıl arayabilirim?

IMG_20250212_234515.jpg

IMG_20250212_234531.jpg

Bugün akşam saatlerinde 6/7 dakika süren Trendyol üzerinde Teknosa satışlı iPhone 13 128 GB 13,479 TL olarak sipariş verdim ve sipariş onaylanıp hazırlanmaya başladı olarak sisteme düştü aradan 1 saat geçtikten sonra siparişim iptal edildi, bu konuda yasal olarak hakkımı nasıl arayabilirim?

Eki Görüntüle 2422607

Eki Görüntüle 2422608

Ellerinde stok bitmiştir ve iptal etmek zorunda kalmışlardır Trendyol'da davada bir şey yapamaz.

Bariz hata olduğu kesin olan durumlarda satış sözleşmesi geçersiz oluyor. Bu konuda THH'nin müşteri tarafını haklı bulduğu, daha sonra satıcının karara itiraz etme amacıyla mahkeme yoluna gittiği ve THH kararının yargıtay tarafından bozulduğu emsal kararlar mevcut. Kısacası hem alıcıyı hem satıcıyı koruyan kanunlar mevcut. Sehven yanlış fiyat girilmesi de bunlardan bir tanesi.

Türk Borçlar Kanunu

MADDE 30- Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı olmaz.

MADDE 31- Özellikle aşağıda sayılan yanılma hâlleri esaslıdır:
31/5 - Yanılan, gerçekte üstlenmek istediğinden önemli ölçüde fazla bir edim için veya gerçekte istediğinden önemli ölçüde az bir karşı edim için iradesini açıklamışsa,

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı