Trendyol'dan aldığım monitör kırık geldi

wu tang arisi

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

13 Nisan günü Trendyol'dan Acer marka bir Gaming monitör siparişi verdim. Sipariş dün evime getirildi kargo tarafından. Ürün güzel paketlenmişti çıkardım ayaklığını vs. kolayca taktım 5 dakika içerisinde kendi kabloları ile bağladım. Bu arada ürünün paketini açarken kontrol ettim üstünde çizik kırık vs var mı diye hiçbir şey yoktu. Ürünü bilgisayarıma taktığımda sol kısımda bir çatlak olduğunu ve görüntünün tamamen bozuk olduğunu gördüm. Fakat çatlak iç ekranda olsa gerek dışardan hiçbir şey belli olmuyor.

Hemen önce Trendyol'da satıcı olan aracı firmayla görüştüm, servisi arayın dediler. Yetkili servisi aradığımda kargonun kırık tutanağı tutması gerektiğini söylediler. Kargoyu aradığımda ise kırık tutanağı tutulması için şubede kargoyu birlikte açmamız gerektiği bu haliyle yapacakları bir şey olmadığını söylediler. İyi de zaten birlikte açsak da kırık olduğunu ben anlayamazdım çünkü dediğim gibi dışardan hiçbir deforme belirtisi yok.

Son olarak Trendyol ile iletişim kurdum ve onlar aracı firmayla görüşeceklerini bana geri dönüş sağlayacaklarını söylediler şimdi onlardan haber bekliyorum.
Benzer bir durum yaşayan var mı?
Bu konuda haklarım nedir, ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Satıcının iyi niyetine kalmış artık.Ne olursa olsun Özellikle internetten verilen panel ekipmanlarında orjinal ambalaj açılmadan yetkili servis ile kurulum yaptırmak gerekir. Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz ama bu şartlar altında sonuç almak zor olur.Kusurun kullanıcı hatası olduğu iddia edilebilir ve sizinde bunu reddedecek geçerli fiziksel deliliniz yok.

Üstüne giderseniz çözüleceğine inanıyorum. Ben aldığım ürünleri açmadan önce telefondan kamerayı açarım poşetini bile video'da keser çıkarırım. Video'ya hiç ara vermeden cihazı takar denerim herhangi bir problem varsa elimde kanıt olmuş oluyor. Yoksa cihazı kargocunun önünde açacaksın edeceksin de ohoooo. O kargocu mızmızlanacak acele edecek bir problem varsa bile göremezsin aldığınız ürünleri açarken mutlaka video'ya alın.

Tüketici hakem heyetine başvurun hemen zaman kaybetmeyin. Değişim yapmadıkları taktirde olayı yasal yollardan devam ettireceğinizi dile getirin. Biraz sert olmak gerek yoksa elinde patlar👍

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı