Trendyol'dan alınan Galaxy A35 için iade hakkı var mıdır?

Nasıl iade etmem gerekiyor, servise verip iade ya da değişim istediğimi belirtmem yeterli midir? Samsung Account'ya da internet sitesi üzerinde bir işlem veya iade talebi oluşturmama gerek var mı hocam?

Peki servisde garanti kapsamında tamir ya da değişim ile iade almadan sorunu çözemez miyim?

2 farklı hakkınız var.

Cayma hakkınızı kullanırsanız, satıcıya "beğenmedim" diyerek iade talebi oluşturun, herhangi bir şekilde sorundan bahsetmeyin. Kabul eder mi muallak.

İkincisi ayıplı ürün. İlk 6 ay içerisinde ortaya çıkan ayıplarda tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir. Ürünü servise yollayıp iade talep edin, servis ürüne "kusursuz" demezse herhangi bir şekilde tamir işlemi uygularsa (yazılımsal da yapsa olur) tamiri kabul etmeden iade edebilirsiniz.

Telefonu alalı 5 gün oldu ve cihazı Trendyol Teknosa'dan aldım, cihazı kurduğumundan beri kullanırken çok hızlı ve çok fazla ısındığını ve pilin çok hızlı bittiğini fark ettim. Her türlü yapılması gereken her şeyi yapmama rağmen durum böyle ve ekran kapalıyken hiç ısınma, şarjın azalması sorunu yok ama ekranı açar açmaz üst kısımda aniden ısınma ve hızlı pil kaybı oluyor. Gerçekten bu gibi firmanın bu kadar kolay bir şeyi bu düzeyde kötü yapması hiç hoşuma gitmedi. Hata raporunda bulundum ama daha cevap gelmedi, iade hakkım var mıdır? Sonuçta ısınıyor yani problemli ve memnun kalmadım ve sadece 5 gün oldu cihazı alalı, ayrıca bence sorun yazılımsal olarak giderilebilir çünkü fark ettiğim kadarıyla cihaz en küçük işlemde bile kullanılmaya başladığı andan itibaren tam performans çalışıyor, yani işlemci %100 oluyor GPU da aynı şekilde ve işlemcide verimlilik çekirdekleri yerine performans çekirdekleri de çalışıyor sanırım, güncellemeler de tam ama herhangi bir düzelme yok. Kendiliğinden düzelir mi? Ne yapmam gerek?
Merhaba. İlk kurulum günü bende de ateş gibiydi ama sonraki günler normalleşti. Tabi ki elime uzun süre alırsam belirli bir ısınma oluyor. Sizde hala mı sorun var?

Merhaba. İlk kurulum günü bende de ateş gibiydi ama sonraki günler normalleşti. Tabii ki elime uzun süre alırsam belirli bir ısınma oluyor. Sizde hala mı sorun var?

6. güne girdim uzun süreyi bırak atıyorum 3 dakika Technopat'ta dolaşınca ısınıyor, bak aslında sadece ısınsa belki bir problem etmem ama pil de hızlı bitiyor.

2 farklı hakkınız var.

Cayma hakkınızı kullanırsanız, satıcıya "beğenmedim" diyerek iade talebi oluşturun, herhangi bir şekilde sorundan bahsetmeyin. Kabul eder mi muallak.

İkincisi ayıplı ürün. İlk 6 ay içerisinde ortaya çıkan ayıplarda tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir. Ürünü servise yollayıp iade talep edin, servis ürüne "kusursuz" demezse herhangi bir şekilde tamir işlemi uygularsa (yazılımsal da yapsa olur) tamiri kabul etmeden iade edebilirsiniz.

Tamir ederse neden olmasın telefonu kullanırım ama tamamen sorunsuz bir tamir olması gerekir, ama tamir olacak gibi görünmüyor belki değişimle çözebilirler onun dışında iade etmem gerekir, çünkü ayıplı ürün ve daha 10 gün bile olmadı, almamaları saçmalık olur.

6. güne girdim uzun süreyi bırak atıyorum 3 dakika Technopat'ta dolaşınca ısınıyor, bak aslında sadece ısınsa belki bir problem etmem ama pil de hızlı bitiyor.
Evet sizinkinde gerçekten olağanüstü bir durum olmuş. Sadece 5 dk herhangi bir sayfada gezinince böyle bir sorunla karşılaşmadım. Hızlı pil tükenmesine gelince, boştayken memnun değilim. Uçak modda bile 3-4 saatte bir %1 gidiyor. Uçağı açıp net bağlantısı olmadan daha da hızlı tükeniyor. Ama yoğun kullanımda test etme şansım olmadı.

Evet sizinkinde gerçekten olağanüstü bir durum olmuş. Sadece 5 dk herhangi bir sayfada gezinince böyle bir sorunla karşılaşmadım. Hızlı pil tükenmesine gelince, boştayken memnun değilim. Uçak modda bile 3-4 saatte bir %1 gidiyor. Uçağı açıp net bağlantısı olmadan daha da hızlı tükeniyor. Ama yoğun kullanımda test etme şansım olmadı.

Benim ürün çok garip Wi-Fi ve mobil veri açıkken telefonu kapatıyorum, normal kullanımda su gibi giden pil kapalıyken asla gitmiyor ve şu anda telefonu kullanıyorum, gariptir ki şarjı 10 dakikadir %100 ve batarya kalibrasyonu yapmayı denediğim halde böyle yani göstergede sorun olma ihtimali çok az. Bazen tam performans pil ve performans dengesini yakalayıp normal çalışırken ki bu çok nadir oluyor bazen de yani çoğunlukla da aşırı hızlı bitiyor pil. Isınma sabit bir yazıya bakarken yani ekran ve işlemci kullanımı düşükken olmuyor ama en ufak sayfa kaydırmada işlemci ya da ekran ısınmaya yol açıyor, işlemci fırın gibi çalışıyor.

Benim ürün çok garip Wi-Fi ve mobil veri açıkken telefonu kapatıyorum, normal kullanımda su gibi giden pil kapalıyken asla gitmiyor ve şu anda telefonu kullanıyorum, gariptir ki şarjı 10 dakikadir %100 ve batarya kalibrasyonu yapmayı denediğim halde böyle yani göstergede sorun olma ihtimali çok az. Bazen tam performans pil ve performans dengesini yakalayıp normal çalışırken ki bu çok nadir oluyor bazen de yani çoğunlukla da aşırı hızlı bitiyor pil. Isınma sabit bir yazıya bakarken yani ekran ve işlemci kullanımı düşükken olmuyor ama en ufak sayfa kaydırmada işlemci ya da ekran ısınmaya yol açıyor, işlemci fırın gibi çalışıyor.

Ve gene şarjı takır takır azalmaya başladı.

Son düzenleme:

Ben de pil konusunu çok araştırdım. Bazıları haftalar sonra dengelenir diyor ama şahsen ikna olmadım.

Ben de pil konusunu çok araştırdım. Bazıları haftalar sonra dengelenir diyor ama şahsen ikna olmadım.

Bir de hocam kamerada da asla ısı nem su deymemesine rağmen sadece ana kamerada yani ortadaki kamerada buğulanma sayılır mı bilmem ama biraz leke tarzı bir şey var yavaş yavaş tüm kamera camına yayıldı, nokta noktaydı başta bu da kendiliğinden ve cihaz aldığımdan beri öyle, neden olmuştur ve garantiye girer herhalde.

Bir de hocam kamerada da asla ısı nem su deymemesine rağmen sadece ana kamerada yani ortadaki kamerada buğulanma sayılır mı bilmem ama biraz leke tarzı bir şey var yavaş yavaş tüm kamera camına yayıldı, nokta noktaydı başta bu da kendiliğinden ve cihaz aldığımdan beri öyle, neden olmuştur ve garantiye girer herhalde.
Sizde de şanssızlıklar üst üste gelmiş resmen. Bende bir sorun görünmüyor. Şu şekil örnek vereyim. Daha önce Trendyol üzerinden Mediamarkt'ten Samsung bluetooth kulaklık aldım. Temassızlık var diye iade etmek istedim, kabul etmediler. Aslında cayma süresindeydim. Kendim servise yolladım ve servis sağlam dedi ama eminim ki temassızlık ve kayıtta sorun vardı. ( Ses bozukluğu, dip ses). Hala cayma sürem geçmemişti ve ben de onun üzerinden iade ettim. Bu sefer de servise kendileri yolladı ama yine sağlam raporu alıp ürünü bana yolladılar. Ben de tüketici heyetine başvurdum.

Sizde incelenip hata tespit de edilebilir tabi ki ama benim başıma gelenler bunlardı. Üstelik Samsung servisindeki pis herifin biri, kulak kiriyle beraber ürünü yollamıştı. Çok sinir bozucu günler geçirdim.

Bugün de şu şekil bir durum oldu. Tüm gece şarj hiç inmemiş uçak modunda. Gerçekten batarya kendine mi geliyor bilemiyorum. Ama uçak moddan çıkarçıkmaz, internete bağlı değilken 2-3 saat içinde %2 gitmiş. Hadi %1 gitmesi normal, gecenin yansıması olarak. Ama ikinci%1 boşta nasıl gidiyor..

Hala garip buluyorum bu işi. Herkes alıp yüklü şekilde kullandığından, boşta bakma şansı olmuyor benim gibi. Birçok yorum okudum ve aynı seriden Android13'ten 14'e geçenlerde batarya sıkıntıları mevcut. Bu 6.1 sürüm problemli olabilir. Yani telefon ve bataryamız sağlamdır belki de.

Yani A32'nin 3 yıllık bataryası ile eşit verim almam çok anormal... Hatta o daha iyi boştayken.. Ama orada 5.1 ile Android 13 vardı.

Ben de yepyeni pilim ve kullanım sürem olur diye hayaller kurmuştum ama maalesef o ilk telefon alınanki rahatlığı yaşayamadım. Bir an önce yeni sürüm gelse de düzelse diye dua ediyorum.

Yani iade etmeyeceğim. Ama sizin kamera vs başka sorunlarınız da var. Ben kendim için konuştum.

Bize de bilgi verin gelişmeleri.

Son düzenleme:
Sizde de şanssızlıklar üst üste gelmiş resmen. Bende bir sorun görünmüyor. Şu şekil örnek vereyim. Daha önce Trendyol üzerinden MediaMarkt'ten Samsung Bluetooth kulaklık aldım. Temassızlık var diye iade etmek istedim, kabul etmediler. Aslında cayma süresindeydim. Kendim servise yolladım ve servis sağlam dedi ama eminim ki temassızlık ve kayıtta sorun vardı. ( ses bozukluğu, dip ses). Hala cayma sürem geçmemişti ve ben de onun üzerinden iade ettim. Bu sefer de servise kendileri yolladı ama yine sağlam raporu alıp ürünü bana yolladılar. Ben de tüketici heyetine başvurdum.

Sizde incelenip hata tespit de edilebilir tabii ki ama benim başıma gelenler bunlardı. Üstelik Samsung servisindeki pis herifin biri, kulak kiriyle beraber ürünü yollamıştı. Çok sinir bozucu günler geçirdim.

Bugün de şu şekil bir durum oldu. Tüm gece şarj hiç inmemiş uçak modunda. Gerçekten batarya kendine mi geliyor bilemiyorum. Ama uçak moddan çıkarçıkmaz, internete bağlı değilken 2-3 saat içinde %2 gitmiş. Hadi %1 gitmesi normal, gecenin yansıması olarak. Ama ikinci%1 boşta nasıl gidiyor.

Hala garip buluyorum bu işi. Herkes alıp yüklü şekilde kullandığından, boşta bakma şansı olmuyor benim gibi. Birçok yorum okudum ve aynı seriden Android13'ten 14'e geçenlerde batarya sıkıntıları mevcut. Bu 6.1 sürüm problemli olabilir. Yani telefon ve bataryamız sağlamdır belki de.

Yani A32'nin 3 yıllık bataryası ile eşit verim almam çok anormal... Hatta o daha iyi boştayken. Ama orada 5.1 ile Android 13 vardı.

Ben de yepyeni pilim ve kullanım sürem olur diye hayaller kurmuştum ama maalesef o ilk telefon alınanki rahatlığı yaşayamadım. Bir an önce yeni sürüm gelse de düzelse diye dua ediyorum.

Yani iade etmeyeceğim. Ama sizin kamera vs başka sorunlarınız da var. Ben kendim için konuştum.

Bize de bilgi verin gelişmeleri.

Anladım, gerçekten yeni bir ülkede yeni bir fabrika mı açtılar yoksa yeni yılın imajı olarak rezil ürünler üretmeyi mi hedef gördüler bilmiyorum ama sıfır alınan bir üründe bu sorunu yaşamamam lazım, bir de iade süreci olacak o süreçte de sorun yaşarsam komple bir Samsung hater olacağım çünkü Xiaomi gibi Çinli ve daha yeni girmiş kat kat daha değersiz firma daha iyi özellikler sunup üstüne böyle sorunlar yaşatmamıştı. Sizin de yaşadıklarınız epey can sıkıcıymış ama benim yaşadığım sorun daha fazla gibi çünkü 3 dakika telefona bakıyorum telefon sıcaktan dolayı yeniden başlatılıyor, crash veriyor ve bunun yanında pil de hızlı bitiyor. Gelişmeleri buraya her adımda atacağım bakalım Samsung bize nasıl bir deneyim yaşatacak, bu arada bu akşam telefonu sıfırlayacağım ve sadece Google hesabımı girip hafif işler ile test edeceğim telefonu, belki yazılımsal bir problem olmuştur, olmazsa da yarın Samsung yetkili servisine tüm sorunları açıklayıp telefonun iade talebini oluşturacağım.

Anladım, gerçekten yeni bir ülkede yeni bir fabrika mı açtılar yoksa yeni yılın imajı olarak rezil ürünler üretmeyi mi hedef gördüler bilmiyorum ama sıfır alınan bir üründe bu sorunu yaşamamam lazım, bir de iade süreci olacak o süreçte de sorun yaşarsam komple bir Samsung hater olacağım çünkü Xiaomi gibi Çinli ve daha yeni girmiş kat kat daha değersiz firma daha iyi özellikler sunup üstüne böyle sorunlar yaşatmamıştı. Sizin de yaşadıklarınız epey can sıkıcıymış ama benim yaşadığım sorun daha fazla gibi çünkü 3 dakika telefona bakıyorum telefon sıcaktan dolayı yeniden başlatılıyor, crash veriyor ve bunun yanında pil de hızlı bitiyor. Gelişmeleri buraya her adımda atacağım bakalım Samsung bize nasıl bir deneyim yaşatacak, bu arada bu akşam telefonu sıfırlayacağım ve sadece Google hesabımı girip hafif işler ile test edeceğim telefonu, belki yazılımsal bir problem olmuştur, olmazsa da yarın Samsung yetkili servisine tüm sorunları açıklayıp telefonun iade talebini oluşturacağım.
Evet sizinki çok daha can sıkıcı. Ben A32'den geçmesem; bu sıkıntıları zaten farkedemezdim.

Trendyol üzerinde hangi mağazadan aldınız? Umarım düzgün bir servise denk gelirsiniz. Benim kulaklığı pis gönderen Ouno adlı servisti. Zaten bir sürü şikayete sahip.

O da olmazsa Tüketici Heyeti mecburen. Bu arada servise yollamadan önce, net bir video, resim vs almayı unutmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı