Trendyol'dan alınan ürün kargoya verilmedi ve iptal edildi

ozalperen0303

Hectopat
Arkadaşlar merhaba oncelikle. Biraz uzun olacak okuyup yardimci olursaniz sevinirim. Ben 9 Haziran'da Trendyol sitesinden has Vestel yetkili Online bayiden Vestel 65Q9900 TV aldim. 21.900 fiyatiyla. 10 Haziran'da hem Trendyol'dan hem borusan lojistik firmasindan kargo teslim aldi mesaji geldi. Ilk gunler cok bakmadim kargo takipe, ayin 12'si oldu bir mesaj daha geldi borusan lojistikten teslim alindi diye. Baktim sanki ayin 10'unda teslim alinmamis gibi olmus.

Aradim bilgi almak icin dediler ki 19 Haziran'da bilgileriniz bize verildi arac kargolari toplamaya cikinca teslim alacaz. Tamam dedim bekledim her gün yolda diye gozukup diger gun satici tarafindan hazirlaniliyor olup durmaya basladi kargo. En son iste 14 Haziran'da yani dun kargo takipe girdigimde bulunamadi falan dendi. Ardindan bir telefon aldim kargo sirketinden dediler ki magaza urunu 3 gundur vermiyor kargoyu iptal ettik dediler. Magazaya zar zor da olsa ulastim ve bana dedikleri urunu biz verdik kargoya kargoda hasar gormus iade aldik dedi.

Simdi kargo firmasi diyor ki bize ürün teslim edilmedi hasar versek bile size getirildi siz iade ister biz de baslatiriz dendi. Saticinin bir de şey diyor ürün iptal iade edildi Trendyol'a soyledik ama sisteme girmemisler vs. Trendyol'a yazdim haberleri bile yok, inceleme baslattilar. 21.900 olan TV su an minimum 23.5 bin TL oldu. Degisim yapalim dedim tekrar yollayin dedim stok yok deniyor. Diyorum ki stoksuz TV mi sattiniz da veremediniz hasla diyor ki verdik iade geldi. Ya hasarli olsa hasar vermis olsalar benden habersiz niye geri sana getirsinler? Satici benimle adeta dalga gecti kisaca. Vestel ve Trendyol'a sikayet ettim. Iki sirketin destegine anlatinca sasirdilar ve yardimci oldular. Ürün buyuk ihtimalle iade edilecek 21.900. Benim sorum su magazadan veya Vestel'den bu TV'yi para vermeden talep edebilir miyim? 21.900 olan TV 23.500 oldu bununla ilgili bir şey yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Satıcılar bunu çok yapmaya başladı, indirimdeyken 50 tane stok gösterip 20 tane satıyorlar gerisini iade ediyorlar. Elinizde fatura varsa tüketici hakem heyetine başvurup, ürünü talep edebi fakat ne karar çıkar bilemem.

Benzer süreçlerde tüketici mağdur edildiği için ürünün temini istenen de oldu, satıcı kasıtlı yapmamış deyip iadeye doğru da denildi. Forumda birçok konu var hocam, inceleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00