Trendyol'dan iade nasıl yapılır?

İlk aldığım hard disk ben monte etmedim vatandan aldığım için monteli geldi 1,5 yıl boyunca da hiç çıkarmadım birdenbire oldu. Yeni aldığım hard disk kendim monte ettim ama yanımda bilen bir büyük vardı onu talimatları ile taktım.
Yapacak bir şey yok. Kısa zamanda iki disk bozmuşsun. Ömrümde 2 disk bozmadım ben.

Kasanın çevresinde mıknatıs bulunmasın. Kasan, yan odada da olsa mikrodalga gibi elektromanyetik frekans yayan yüksek güçlü cihazlardan uzak dursun.

Diski bozan sensin, bunu kabul et. İade edemezsin, ama tekrarlanmaması için önlem almaya çalışabilirsin.

Yapacak bir şey yok. Kısa zamanda iki disk bozmuşsun. Ömrümde 2 disk bozmadım ben.

Kasanın çevresinde mıknatıs bulunmasın. Odan, yan odada da olsa mikrodalga gibi elektromanyetik frekans yayan yüksek güçlü cihazlardan uzak dursun.

Diski bozan sensin, bunu kabul et. İade edemezsin, ama tekrarlanmaması için önlem almaya çalışabilirsin.

Hocam nasıl bozmuş olabilirim ki sadece oyun için kullanıyordum ilk hard disk hiç çıkarmadım montelendiği şekilde geldi ama birden oldu ama ikincisini nasıl bozmuş olabilir o zaman neden 2-3 ay sağlam durduda birden sesler gelmeye başladı.

Hocam nasıl bozmuş olabilirim ki sadece oyun için kullanıyordum ilk hard disk hiç çıkarmadım montelendiği şekilde geldi ama birden oldu ama ikincisini nasıl bozmuş olabilir o zaman neden 2-3 ay sağlam durduda birden sesler gelmeye başladı.

#5'de nasıl hızlıca zarar görebileceği anlatılmış.

HDD'ler korunduğu sürece sağlamdır. Üst komşun dakika başı mikrodalgada noodle yapıyorsa bozulur.

SSD'ye yöneltebilirsiniz sizin için de uygunsa.

@Nizel G hocamın da dediği gibi SSD'ye yönelmeniz daha iyi olacaktır.

Hard diskler hassas parçalar. Zaten günümüzde sıfır hard disk bile bulamazsınız hepsi yenilenmiş parçalar oluyor genelde.

Hard disk alacaksanız da aldığınız an bad sector gibi sorunlar var mı diye kontrol etmeniz çok iyi olur. HD Tune Pro yazılımı bu anlamda işinizi görecektir. CrystalDiskInfo aracılığıyla da sıcaklık ve sağlığı gibi değerlerini kontrol edersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı