Trendyol'dan Stronger With You alınmalı mı?

363436

Hectopat
Trendyol'da Armani Beauty onaylanmış satıcısı Stronger With You satıyor. Linki bu. Görebileceğiniz üzere Boyner, Sephora gibi yerlerdeki fiyatından oldukça ucuz. 2-3 yorumda sahte olduğu belirtilmiş ancak onaylı Armani Beauty satıcısı olduğu için emin olamıyorum.

Parfümü Boyner'de falan denedim, hoşuma gitti. Almayı da istiyorum ama önümdeki tek engel ya sahte çıkarsa ve param çöpe giderse korkusu. Emin olamadığım için size sormak istedim.

@Akerfeldt (parfüm konularında çoğunlukla adınızı gördüm, etiketlemek istedim.)

Şikayetlere örnekler:
1694967783632.png
1694967817150.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim ülkede parfüm konusunda şöyle bir algı var "Eğer bir parfüm sahteyse kokusu 1-2 saat anca dayanır, eğer orijinalse 10 saat kokar ve çok yayılır"

Bizim insanımız gerçekten parfüm konusunda çok bilgisiz ve ön yargılı. Eğer bir parfüm kalıcı değilse veya yayılmıyorsa hemen "Bu parfüm sahte! Kalıcılığı ve yayılımı çok az başka bir ihtimal olması söz konusu bile değil kesin sahte! Sakın buradan parfüm almayın!" deyip geçiyor.

Yahu be kardeşim sen o parfüme 2000-3000 TL bayıldın diye 10 saat kalıcılığı olmak zorunda mı? Bir parfümün kalıcılığı, yayılımı, koku güzelliği fiyatıyla orantılı olsaydı 13.000 TL civarına satılan Creed aventusun 12 saat kalıcılığı, 2 metre yayılımı olması lazımdı ama gel gör ki aventus bu kadar pahalı olmasına rağmen çok güçsüz bir parfüm. Hatta bu fiyatına rağmen aventusu beğenmeyen bir sürü insan var.

Emin ol şu fotoğraftaki arkadaş aventus için bile "Parfümün kokusu 1 saat sonra kayboluyor beymen sahte satıyor" der :D Çünkü bu insanların mantığına göre bir parfüm pahalıysa çok kalıcı olmak ve çok yayılmak zorunda. Yani 13.000 TL veriyor ya parfüme, 24 saat kalıcılık 100 metre yayılım bekliyor arkadaş.

Şimdi stronger with you parfümünü bir kenara bırakın, gidin versace eros, la nuit de l'homme ve aventus gibi çok popüler parfümlerin yorumlarına bakın. Özellikle eros için herkes "Hiç kalıcı değil sahte parfüm, bu satıcıdan almayın" yazıyor 1 yıldız verip. Halbuki eros dediğin parfümün kalıcılığı normalde de 2-3 saat civarı bunu bilmeyen yok, reformüle olduktan sonra kalıcılığı adeta çakıldı.

Bir de bu parfümü tenine sıktıktan sonra 100 kere koklayıp burnu kör olduğu için kokuyu alamayan bir tayfa var. Adam parfümü sıktıktan sonra tenini o kadar fazla kokluyor ki burnu artık kokuya alıştığı için koku gelmemeye başlıyor ve "Parfüm 15 dakika sonra yok oldu, sahte parfüm" diye yorum yapıyor. Bu insanların sayısı da çok fazla yorumlarda. Bu durumu bazen kendim de yaşıyorum, şu an kolumun alt kısmında invictus var, sıkalı 4-5 saat olmuştur ve hala kokuyor. Ama o bölgeyi çok fazla kokladığımda artık parfümün kokusunu alamamaya başlıyorum çünkü burnum adeta kör oluyor, o kokuya karşı duyarsız hale geliyor.

Biraz uzun bir yazı oldu bir parfüm konusu için farkındayım ama iyice açıklamak istedim hocam. Fotoğrafını paylaştığınız ekran görüntüsünde satıcı olarak kocaman "ARMANI BEAUTY" yazıyor ve bu satıcı üstüne üstlük doğrulanmış. Yani bu satıcı armaninin bizzat kendisi zaten nasıl sahte satabilir ki size? Onu geçtim Trendyol gibi bir firma armani beauty diye bir satıcıyı doğruladıysa detaylı olarak kanıt vb. istemiştir yani.

Günümüzde parfüm kalıcı olmadığı için boyner, beymen, rossmann gibi yerlere bile sahte satıyor diyen çok fazla bilgisiz insan var. Siz bu yorumlara aldanmayın alın gitsin, eğer parfümün kalıcılığı fazla değilse demek ki o parfüm kalıcı değil bu kadar yani.

Bizim ülkede parfüm konusunda şöyle bir algı var "Eğer bir parfüm sahteyse kokusu 1-2 saat anca dayanır, eğer orijinalse 10 saat kokar ve çok yayılır"

Bizim insanımız gerçekten parfüm konusunda çok bilgisiz ve ön yargılı. Eğer bir parfüm kalıcı değilse veya yayılmıyorsa hemen "Bu parfüm sahte! Kalıcılığı ve yayılımı çok az başka bir ihtimal olması söz konusu bile değil kesin sahte! Sakın buradan parfüm almayın!" deyip geçiyor.

Yahu be kardeşim sen o parfüme 2000-3000 TL bayıldın diye 10 saat kalıcılığı olmak zorunda mı? Bir parfümün kalıcılığı, yayılımı, koku güzelliği fiyatıyla orantılı olsaydı 13.000 TL civarına satılan Creed aventusun 12 saat kalıcılığı, 2 metre yayılımı olması lazımdı ama gel gör ki aventus bu kadar pahalı olmasına rağmen çok güçsüz bir parfüm. Hatta bu fiyatına rağmen aventusu beğenmeyen bir sürü insan var.

Emin ol şu fotoğraftaki arkadaş aventus için bile "Parfümün kokusu 1 saat sonra kayboluyor beymen sahte satıyor" der :D Çünkü bu insanların mantığına göre bir parfüm pahalıysa çok kalıcı olmak ve çok yayılmak zorunda. Yani 13.000 TL veriyor ya parfüme, 24 saat kalıcılık 100 metre yayılım bekliyor arkadaş.

Şimdi stronger with you parfümünü bir kenara bırakın, gidin versace eros, la nuit de l'homme ve aventus gibi çok popüler parfümlerin yorumlarına bakın. Özellikle eros için herkes "Hiç kalıcı değil sahte parfüm, bu satıcıdan almayın" yazıyor 1 yıldız verip. Halbuki eros dediğin parfümün kalıcılığı normalde de 2-3 saat civarı bunu bilmeyen yok, reformüle olduktan sonra kalıcılığı adeta çakıldı.

Bir de bu parfümü tenine sıktıktan sonra 100 kere koklayıp burnu kör olduğu için kokuyu alamayan bir tayfa var. Adam parfümü sıktıktan sonra tenini o kadar fazla kokluyor ki burnu artık kokuya alıştığı için koku gelmemeye başlıyor ve "Parfüm 15 dakika sonra yok oldu, sahte parfüm" diye yorum yapıyor. Bu insanların sayısı da çok fazla yorumlarda. Bu durumu bazen kendim de yaşıyorum, şu an kolumun alt kısmında invictus var, sıkalı 4-5 saat olmuştur ve hala kokuyor. Ama o bölgeyi çok fazla kokladığımda artık parfümün kokusunu alamamaya başlıyorum çünkü burnum adeta kör oluyor, o kokuya karşı duyarsız hale geliyor.

Biraz uzun bir yazı oldu bir parfüm konusu için farkındayım ama iyice açıklamak istedim hocam. Fotoğrafını paylaştığınız ekran görüntüsünde satıcı olarak kocaman "ARMANI BEAUTY" yazıyor ve bu satıcı üstüne üstlük doğrulanmış. Yani bu satıcı armaninin bizzat kendisi zaten nasıl sahte satabilir ki size? Onu geçtim Trendyol gibi bir firma armani beauty diye bir satıcıyı doğruladıysa detaylı olarak kanıt vb. istemiştir yani.

Günümüzde parfüm kalıcı olmadığı için boyner, beymen, rossmann gibi yerlere bile sahte satıyor diyen çok fazla bilgisiz insan var. Siz bu yorumlara aldanmayın alın gitsin, eğer parfümün kalıcılığı fazla değilse demek ki o parfüm kalıcı değil bu kadar yani.
Hocam çok iyi yazmışsınız, tam olarak aklımdaki de bu. Başta beğenmenizin üzerinden uzun zaman geçtiği için cevap gelmeyecek sanmıştım çok iyi cevap vermişsiniz.

Sanırım bu fiyata böyle bir parfüm kaçmaz. Fragrantica gibi yerlerde Stronger With You'nun kalıcılığı da çok övülüyor. Dediğiniz gibi insan burnu kokuya alışabilir bir yapıda, o yüzden bir parfümün kendi üzerimizde nasıl koktuğunu her saniye buram buram burnumuza gelip gelmemesinden anlayamayız. Birilerine sormak gerek illaki.

Ve ek olarak gerçekten halkımız bu konuda biraz cahil ve araştırmadan uzak. Bugün Boyner'e gitmiştim bir parfüm için kalıcılığını sorduğumda "EDP o, kalıcılığı yüksektir." dedi. Halbuki bir parfümün kalıcılığını anlamanın yolu EDT veya EDP olduğuna bakmak değildir. Kimi EDT parfüm vardır bir EDP parfümü 5'e 10'a katlar. Ki sadece esans oranına bakılacak olsaydı bizim muadil parfüm firmaları en kalıcı parfümleri yapıyor olurdu.

Her neyse, bugün Boyner'de Stronger With You'nun spray kısmını inceledim, gerçekten de normalinin üstünde Armani logosu var. Bir tek o yorum kafama takıldı benim.

Sanırım fazla düşünmeye gerek yok ya, bilemedim. Onaylı satıcıya da güvenemeyeceksek kime güveneceğiz ki?

Hocam çok iyi yazmışsınız, tam olarak aklımdaki de bu. Başta beğenmenizin üzerinden uzun zaman geçtiği için cevap gelmeyecek sanmıştım çok iyi cevap vermişsiniz.

Sanırım bu fiyata böyle bir parfüm kaçmaz. Fragrantica gibi yerlerde stronger with You'nun kalıcılığı da çok övülüyor. Dediğiniz gibi insan burnu kokuya alışabilir bir yapıda, o yüzden bir parfümün kendi üzerimizde nasıl koktuğunu her saniye buram buram burnumuza gelip gelmemesinden anlayamayız. Birilerine sormak gerek illaki.

Ve ek olarak gerçekten halkımız bu konuda biraz cahil ve araştırmadan uzak. Bugün Boyner'e gitmiştim bir parfüm için kalıcılığını sorduğumda "EDP O, kalıcılığı yüksektir." dedi. Halbuki bir parfümün kalıcılığını anlamanın yolu edt veya EDP olduğuna bakmak değildir. Kimi edt parfüm vardır bir EDP parfümü 5'e 10'a katlar. Ki sadece esans oranına bakılacak olsaydı bizim muadil parfüm firmaları en kalıcı parfümleri yapıyor olurdu.

Her neyse, bugün Boyner'de stronger with You'nun spray kısmını inceledim, gerçekten de normalinin üstünde armani logosu var. Bir tek o yorum kafama takıldı benim.

Sanırım fazla düşünmeye gerek yok ya, bilemedim. Onaylı satıcıya da güvenemeyeceksek kime güveneceğiz ki?

Vallahi hocam Trendyol'da mega eylül indirimi olduğu için çoğu parfümde indirim var bence de kaçmaz, yani öğrenci olmasam şu an belki 3-4 şişe parfüm satın almıştım bile. Trendyol'da armani haricinde versace, yves saint laurent, diesel ve azzaronun da kendi doğrulanmış sayfaları var mesela, oralarda da şu an indirim var oralara da bakabilirsiniz. Parfümün kendi mağazaları arada birçok güzel indirimler yapıyor.

Evet aynen öyle, yani parfüm zaten buram buram koksa bile bunu en fazla 5-10 dakika boyunca hissederiz sonra burun alıştığı için gene gelmemeye başlar, kirke gibi çok güçlü parfümlerde bile durum aynı. En garantisi birilerine sormak dediğin gibi.

Ya aslında boyner çalışanları da biliyor EDP olunca kalıcı olmak zorunda olmadığını parfümünde adamlar açıklamaktan bıkmışlar, ayrıca insanların 10 saat kalıcılık isteği olduğu içinde hemen EDP'yi önerip satmaya çalışıyorlar. Dediğiniz örneğe katılıyorum, mesela EDC konsantrasyonunda abercrombie & fitch fierce diye bir parfüm var. EDC olmasına rağmen 8 saate kadar kalıcılığı ve 2 metre yayılımı var.

Zaman zaman parfümlerin içeriği değiştiği gibi kutuları ve şişeleride değişebiliyor malum, yeni üretim stronger with you'larda o logo kalkmış olabilir belki. Bu durumu internette ya da YouTube'da araştırdığınızda illa ki bir cevaba ulaşırsınız bence.

Aynen öyle, yani hem armani kendi satıyor hem de doğrulanmış satıcı, sahte satıyor olma şansı %1 bile değil.

Trendyol'da armani haricinde versace, yves saint laurent, diesel ve azzaronun da kendi doğrulanmış sayfaları var
Hocam bunu sizden öğrendim ve bilgi için çok teşekkür ederim açıkçası, telefonda baktığımda görememiştim bilgisayardan bakınca şimdi gördüm.

Şu an Stronger With You yerine Dylan Blue, YSL Y EDP veya YSL Le Parfum düşünüyorum.
Dylan Blue Watsons'ta 200 ml 2500 lira. Yeni üretim Dylan Blue'ların kalıcılığı ve yayılımları hakkında bilginiz var mı?

Hocam bunu sizden öğrendim ve bilgi için çok teşekkür ederim açıkçası, telefonda baktığımda görememiştim bilgisayardan bakınca şimdi gördüm.

Şu an stronger with you yerine dylan blue, ysl y EDP veya ysl le parfum düşünüyorum.
Dylan blue Watsons'ta 200 ML 2500 lira. Yeni üretim dylan Blue'ların kalıcılığı ve yayılımları hakkında bilginiz var mı?

Denemek istediğim parfümlerden biri dylan blue ama hiç koklamadım o yüzden bilgim yok maalesef 😕

Trendyol'da Armani Beauty onaylanmış satıcısı Stronger With You satıyor. Linki bu. Görebileceğiniz üzere Boyner, Sephora gibi yerlerdeki fiyatından oldukça ucuz. 2-3 yorumda sahte olduğu belirtilmiş ancak onaylı Armani Beauty satıcısı olduğu için emin olamıyorum.

Parfümü Boyner'de falan denedim, hoşuma gitti. Almayı da istiyorum ama önümdeki tek engel ya sahte çıkarsa ve param çöpe giderse korkusu. Emin olamadığım için size sormak istedim.

@Akerfeldt (parfüm konularında çoğunlukla adınızı gördüm, etiketlemek istedim.)

Şikayetlere örnekler:
Satıcı orijinal ürün satıyor hocam. Parfüm de gayet güzel alınır. Ben kullanıyorum kalıcılık ve yayılımından memnunum. Rahat 8 saat gidiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı