Çözüldü Trendyol'dan yanlış gönderilen ürün garantiye verilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

762mozart

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2024 6 Ekim tarihinde bir kulaklık siparişi verdim ve Vooka marka yerine Blic marka bir kulaklık gönderdiler. Uğraşmak istemedim ve herhangi bir bir şikayette bulunmadım. Ürünün beraberindeki kullanım kılavuzu vesaire her şey yanımda ve ürün bugün bozuldu herhangi bir bir kırıklık ya da kabloda kopma vesaire yok, sanırsam yazılımsal bir sıkıntısı var USB aygıtı tanınmadı hatası veriyor her bilgisayarda. Yaklaşık 3-4 bilgisayara takmayı denedim ve aynı hatayı verdi. Bende bunun için garantiye göndermek istedim. 8 ay oldu yaklaşık ve ürünün 2 yıl garantisi bulunmakta satıcıya yazdım ancak kafam karışık garanti hakkımı bu yanlış gelen üründe kullanabiliyor muyum?

Ürünün yanlış geldiğini nasıl kanıtlayacağım ya da o satıcıdan aldığımı nasıl kanıtlayacağım düşüncesi kafamı karıştırdı. Ürünün yanında gelen kullanım kılavuzunda satıcının adresi olduğundan emin olmadığım bir adres var, bu yeterli olur mu?

Arkadaşlar şimdi tekrar baktım 9 Ekim tarihinde şöyle bir yorum bırakmışım ve ürün 9 Ekim'de gelmiş

1749488954959.png

Son düzenleme:
Çözüm
Arkadaşlar 2024 6 Ekim tarihinde bir kulaklık siparişi verdim ve Vooka marka yerine Blic marka bir kulaklık gönderdiler. Uğraşmak istemedim ve herhangi bir bir şikayette bulunmadım. Ürünün beraberindeki kullanım kılavuzu vesaire her şey yanımda ve ürün bugün bozuldu herhangi bir bir kırıklık ya da kabloda kopma vesaire yok, sanırsam yazılımsal bir sıkıntısı var USB aygıtı tanınmadı hatası veriyor her bilgisayarda. Yaklaşık 3-4 bilgisayara takmayı denedim ve aynı hatayı verdi. Bende bunun için garantiye göndermek istedim. 8 ay oldu yaklaşık ve ürünün 2 yıl garantisi bulunmakta satıcıya yazdım ancak kafam karışık garanti hakkımı bu yanlış gelen üründe kullanabiliyor muyum?

Ürünün yanlış geldiğini nasıl kanıtlayacağım ya da o satıcıdan aldığımı nasıl kanıtlayacağım düşüncesi kafamı karıştırdı. Ürünün yanında gelen kullanım kılavuzunda satıcının adresi olduğundan emin olmadığım bir adres var, bu yeterli olur mu?

Arkadaşlar şimdi tekrar baktım 9 Ekim tarihinde şöyle bir yorum bırakmışım ve ürün 9 Ekim'de gelmiş

Eki Görüntüle 2508432
Üzgünüm ancak teslim aldığın andan itibaren görselleri ile Trendyol müşteri hizmetlerine yanlış olduğuna dair şikayet oluşturman gerekiyordu. Ürüne dair herhangi bir THH başvurusunda bulunsan dahi kolayca ürünü değiştirdiğin öne sürülerek itiraz yapılır. Yorum görseller dahil değilse tek başına yeterli bir ispat değil.

Eki Görüntüle 2508432
Üzgünüm ancak teslim aldığın andan itibaren görselleri ile Trendyol müşteri hizmetlerine yanlış olduğuna dair şikayet oluşturman gerekiyordu. Ürüne dair herhangi bir THH başvurusunda bulunsan dahi kolayca ürünü değiştirdiğin öne sürülerek itiraz yapılır. Yorum görseller dahil değilse tek başına yeterli bir ispat değil.

Çözüm

Anladım teşekkür ederim

Mesafeli satış sözleşmesinde satıcının telefon numarası bulunur, arayıp durumu anlatırsan belki yardımcı olurlar. Bunun haricinde Trendyol tam bir balon, hiçbir şekilde yardım bekleme.

Hocam satıcıya fatura için talepte bulundum ve cevap vermesi gereken zamanda cevap vermediği için Trendyol ilgilenmeyi kabul etti iade kargo kodu oluşturdular 1 hafta içinde kargoya ücretsiz olarak verip satıcıya ulaştıracaklar ürünü.

Bildiğiniz adamı dolandırmaya çalışıyorlar keriz ayağına diğer yorumları okudum ve bazı kişilere yine bana yaptıkları gibi farklı ürün gönderip diğerlerine normal ürünü göndermişler peşini bırakmayacağım.

Hocam satıcıya fatura için talepte bulundum ve cevap vermesi gereken zamanda cevap vermediği için Trendyol ilgilenmeyi kabul etti iade kargo kodu oluşturdular 1 hafta içinde kargoya ücretsiz olarak verip satıcıya ulaştıracaklar ürünü.

Bildiğiniz adamı dolandırmaya çalışıyorlar keriz ayağına diğer yorumları okudum ve bazı kişilere yine bana yaptıkları gibi farklı ürün gönderip diğerlerine normal ürünü göndermişler peşini bırakmayacağım.
Trendyol ilgileniyormuş gibi yapıp ilgilenmeyen saçma sapan bir şirket haline geldi. Bunu son 1-2 yıl içerisindeki sorun yaşayan müşterilerin yorumlarına bakarak gözlemlemek mümkün. Amacım kimseyi kötülemek veya yüceltmek değil, Trendyol nedense kendini bitiriyor, sonu gittigidiyor.com gibi olacak sanırım.

Benim olaydan da yine haber var, bu sefer de 75 inçlik televizyonu tek başıma kargoya götürmemi istiyorlar, bir şekilde götüreceğiz artık. Ürünle ilgili satıcıya gönderdikleri e-postayı sanıyorum yanlışlıkla bana da göndermişler(cc 'ye falan da koymamışlar). TV koliden kırık çıktı şeklinde servis notu varken ve bana tekrar iade ettikleri sırada koli hasar görmüş olması ve teslim alırken kargoda tutanak tutturmuş olduğum halde yanlışlıkla gönderdiklerini düşündüğüm gelen e-postada "İletilen görsellerde kullanım ve yeniden satışa engel bir durum görüntülenmedi. Müşteri geçmişi göz önünde bulundurularak iade ürünü tekrar size göndermesini istedik. XXX(SANSÜR)XXX iade koduyla elinize gelecek ürünün iadesini değerlendirmenizi rica ederiz." şeklinde yazı var. Ya ben bu ürünü niye iade ediyorum? Hadi neyse insan ekte paylaştığı fotoğraflara hiç mi bakmaz? Tam bir şaka sitesi gibiler, artık Trendyol 'dan, gelecek üründe sorun olduğunda problem yaşayabileceğim ihtimalini gözeterek çok zor durumda kalırsam alışveriş yaparım. Umarım sorun çıkmaz, çıkarsa zaten direkt THH 'ye şikayet edeceğim, süreç uzar belki ama yapacak başka bir şey kalmıyor.

İşin THH kısmındaki saçmalığı ise(daha önceki deneyimlerime göre konuşuyorum) satıcı ile ilgili problemimizi geçte olsa genelde bir şekilde hallediyorlar fakat satıcıya bir ceza kesilmiyor. Gerçekten burada bence THH 'nin büyük bir açığı var, caydırıcılık yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı