Görkem1305
Decapat
Daha fazla
Selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi 1.5 senedir sorunsuz kullandığım RAM'ler bozuldu. Birkaç sefer oyundan atması sonucu RAM'den süphe edip Windows bellek tanılama aracını kullanarak hatayı buldum. Ardından Memtest ve OCCT ile de bunu tescilledim. Yalnız bir detay vermek istiyorum bu RAM'ler 1.5 senedir sorunsuz çalışıyordu ne zaman ki kasayı değiştirdim bu sorunlar çıktı. Sadece dış kasayı değiştirdim ve bu süreçte kısa süreliğine RAM'leri anakarttan çıkarttım. Yeni kasanın montajını yaptıktan sonra RAM'leri yeniden anakartta taktım ve XMP ayarını yeniden yaptım. O süreçte ne RAM'ler ne de anakart darbe aldı. Statik elektrik konusuna dahi fazlasıyla dikkat ettim tek yaptığım dış kasayı değiştirmekti. Yani süreçte fiziksel bir hasar olması bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca RAM'lerin ikisinde de hata buluyor test uygulamaları. Tek birinde bulsa RAM darbe almış diyeceğim ama o da yok. Sormak istediğim bu süreçte bir şeyi yanlış yapmış olabilir miyim? Benim aklıma gelmeyen dikkat etmediğim bir şey olabilir mi? Yoksa gerçekten saçma bir şekilde RAM'ler bozuldu mu?
RAM: 2x16 GB Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16.
Anakart: MSI B550 Tomahawk.
RAM: 2x16 GB Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16.
Anakart: MSI B550 Tomahawk.
Son düzenleyen: Moderatör: