Çözüldü Trigonometri Soruları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Frastoly

Hectopat
Bu soruları çözebilir misiniz? Anlayamadım.
Screenshot_20210104-104501_Brainly.jpg

20210104_105550.jpg

20210104_105536.jpg

20210104_105041.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlk soruda açı yüzünden sin pozitiftir, aynı çıkar.
Cos negatiftir, -cosx olarak çıkar.
Tan negatiftir, -tanx olarak çıkar.
Cosx de cosx zaten.

Tan = sin/cos olduğu için -tanx*cosx = -sinx olur. Yani ifademiz sinx -cosx - sinx olur. Sinx'ler birbirini götürür ve -cosx kalır.

Birim çemberi bilmek yeterli.

İkinci soruda açı verilmiş. tan(-70') (derece için kullanıyorum) -tan(70')'ye eşittir. cot(70') de 1/tan(70') oluyor. Yani -tan(70') yerine -1/x yazıyoruz.
cot(-200') için karışık geldi diye 360 ekleyip 160 yapıyorum. cot (90'+70') şeklinde yazabiliyoruz. 90 olduğu için isim değiştirir, tan olur. bölgesi yüzünden negatif olur. Yani -tan(70')'ye eşittir. Bunun -1/x olduğunu söylemiştik. Pay kısmı -2/x oldu.

Paydada tan(20') ile cot(70') eşit olduğu için x oluyor.
Yine 360 ekleyelim ve 110' olsun. cot(180-70) şeklinde yazınca aynı kalır, negatif olur. Ama bir de başında da negatif var, oradan pozitif olur. Yani bu da x.

Payımız -2/x, paydamız da 2x oldu. Bölünce A şıkkı geliyor.

Üçüncüde E'den dik indirip K diyelim. EAB 45 derece, çünkü kare. Bu yüzden EK ve AK 4 olur. KB de 8 olduğu için tan(a) 1/2.

Dördüncü soruda AB çap olduğu için ABC dik. B'den D'ye dik indirebiliyoruz çünkü D çapı görüyor. Öklid ile BD kök32. ADB dik üçgenin hazır. 4/kök32'den cevap A.
İlk soruda açı yüzünden sin pozitiftir, aynı çıkar.
Cos negatiftir, -cosx olarak çıkar.
Tan negatiftir, -tanx olarak çıkar.
Cosx de cosx zaten.

Tan = sin/cos olduğu için -tanx*cosx = -sinx olur. Yani ifademiz sinx -cosx - sinx olur. Sinx'ler birbirini götürür ve -cosx kalır.

Birim çemberi bilmek yeterli.

İkinci soruda açı verilmiş. tan(-70') (derece için kullanıyorum) -tan(70')'ye eşittir. cot(70') de 1/tan(70') oluyor. Yani -tan(70') yerine -1/x yazıyoruz.
cot(-200') için karışık geldi diye 360 ekleyip 160 yapıyorum. cot (90'+70') şeklinde yazabiliyoruz. 90 olduğu için isim değiştirir, tan olur. bölgesi yüzünden negatif olur. Yani -tan(70')'ye eşittir. Bunun -1/x olduğunu söylemiştik. Pay kısmı -2/x oldu.

Paydada tan(20') ile cot(70') eşit olduğu için x oluyor.
Yine 360 ekleyelim ve 110' olsun. cot(180-70) şeklinde yazınca aynı kalır, negatif olur. Ama bir de başında da negatif var, oradan pozitif olur. Yani bu da x.

Payımız -2/x, paydamız da 2x oldu. Bölünce A şıkkı geliyor.

Üçüncüde E'den dik indirip K diyelim. EAB 45 derece, çünkü kare. Bu yüzden EK ve AK 4 olur. KB de 8 olduğu için tan(a) 1/2.

Dördüncü soruda AB çap olduğu için ABC dik. B'den D'ye dik indirebiliyoruz çünkü D çapı görüyor. Öklid ile BD kök32. ADB dik üçgenin hazır. 4/kök32'den cevap A.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı