Çözüldü Trigonometri Sorusu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İmperceptible

Hectopat
Yer
Marineford
Opera Anlık Görüntü_2021-10-04_231335_www.youtube.com.png

Herkese merhabalar, sabahtan beri uğraşıyorum ama bir türlü yapamadım yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
"cot x" değil mi sonuç?
[(cosx.sinx-1)/sinx]/[(cosx.sinx-1)/cosx] işlemini anlamışsındır. Payda eşitleme yap.

Ardından sadeleştirme ile sonuç: [1/sinx]/[1/cosx] = cosx/sinx = cotx.
Yemin ederim kafamı duvarlara vuracağım aynısını yaptım sadece s.c-1 yerine sadece 1 yazdığım için cevabı bir türlü bulamadım ya. Teşekkür ederim bu akşam rahat uyuyabileceğim :D.

Ama ikinizde doğru dediniz kimi cevap olarak işaretleyeyim ?

Yemin ederim kafamı duvarlara vuracağım aynısını yaptım sadece s.c-1 yerine sadece 1 yazdığım için cevabı bir türlü bulamadım ya. Teşekkür ederim bu akşam rahat uyuyabileceğim :D.

Ama ikinizde doğru dediniz kimi cevap olarak işaretleyeyim ?
@imnotagamer Hocam daha önce cevaplamış o yüzden ona verin. Ben kağıda yaptım ama fotoğrafını çekip kendime Whatsapp'tan atmaya üşendim, sonra Sketchbook'tan aynı çözümü bir daha yaptım. O yüzden atmam biraz uzun sürdü.

@imnotagamer Hocam daha önce cevaplamış o yüzden ona verin. Ben kağıda yaptım ama fotoğrafını çekip kendime Whatsapp'tan atmaya üşendim, sonra Sketchbook'tan aynı çözümü bir daha yaptım. O yüzden atmam biraz uzun sürdü.
Tamam hocam siz öyle istiyorsanız öyle yapayım. Size de çok teşekkür ederim, sağ olun var olun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı