Trojan formatla silinebilir mi?

Jipple

Centipat
Bilgisayarıma trojan bulaştı ve ne yapacağımı bilmiyorum format atmak geldi aklıma. Format attığım zaman tamamıyla kurtulur muyum her türlü virüsten ve trojandan? Bir de yedeklemek istediğim şeyleri yedeklesem olur mu?

Bilgisayarıma trojan bulaştı ve ne yapacağımı bilmiyorum format atmak geldi aklıma. Format attığım zaman tamamıyla kurtulur muyum her türlü virüsten ve trojandan? Bir de yedeklemek istediğim şeyleri yedeklesem olur mu?

Profesyonel virüs yediysen ssd/hdd çöpe atman gerekebilir bazı virüsler silinmiyor.

Antivirus ile silmeyi denediniz mi? Çoğu antivirus günümüzde yüksek basarima sahip temizlik konusunda.
ilk yediğimde kaspersky premium ile tam tarama yapıp temizlemiştim ancak şuanda tekrar sorun yaratıyor nesne silindi uyarı veriyor baktığımda trojan olduğunu gösteriyor ve bilgisayarı kapatıp açtığımda şifremi yazıp kullanıcıma girememiştim şuan girdim napıcamı bilmiyorum

Formatlacaksan formatla yavaşlar reklam virüsü ve sürekli mavi ekran yersen muhtemelen silinmemiştir.
yedeklemek istediğim dosyaları yedeklemeli miyim?

İlk yediğimde Kaspersky Premium ile tam tarama yapıp temizlemiştim ancak şu anda tekrar sorun yaratıyor nesne silindi uyarı veriyor baktığımda trojan olduğunu gösteriyor ve bilgisayarı kapatıp açtığımda şifremi yazıp kullanıcıma girememiştim şu an girdim ne yapacağımı bilmiyorum.

Yedeklemek istediğim dosyaları yedeklemeli miyim?

Sen bilirsin ben önermezdim onlara da bulaşmışdır diye düşünüyorum.

Bütün Partition'ları sıfırlarsan formatla kurtulursun. Sistemde başka disk/sürücü varsa onlara da bulaşmış olabilir. Ayrıca aynı ağda başka cihazlar varsa onları da formatlaman/sıfırlaman gerekebilir.

Partition ne oluyor tam olarak? Bilgisayarda kendim alıp taktığım RAM ve SSD var laptop kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı