Trojan nasıl temizlenir?

kayhann

Centipat
Daha fazla  
Trojan virüsü kaptım ve Windows Defender anında virüsü tespit edip karantinaya aldı. Devamında trojanları kaldırıp Malwarebytes ile safe modda rootkit taraması da yaptım. Şu anda herhangi bir tehdit yok fakat karantinadayken Instagram hesabım çalındı ama bunun dışında belirti yok. Windows Defender anında durdurmasına rağmen Instagram'ım nasıl çalındı (Crypto storysi attılar). Bir de eklediğim fotoğrafta saccharumifuture.exe denen bir uygulama gösteriyor, sildim ama internette hakkında pek bir şey bulamadığım için endişelendim. Ne olduğu hakkında bir fikri olan var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_0243.jpeg
    IMG_0243.jpeg
    95,1 KB · Görüntüleme: 120
  • IMG_0244.jpeg
    IMG_0244.jpeg
    531,2 KB · Görüntüleme: 108
  • IMG_0245.jpeg
    IMG_0245.jpeg
    105,1 KB · Görüntüleme: 109
Öncelikle driverların güncel mi?
Saka bir yana arkadaşın dediğini yapın üstüne birde temiz format atarsaniz içiniz rahat eder.
Ahahahahahaha. Hocam bilgisayar şuan temiz gibi fakat virüs anında karanintaya alınmasına rağmen instagram hesap şifremin çalınması garip geldi. Acaba defenderin ve malwarebytesin göremediği başka bir virüs daha mı var

Ahahahahahaha. Hocam bilgisayar şuan temiz gibi fakat virüs anında karanintaya alınmasına rağmen instagram hesap şifremin çalınması garip geldi. Acaba defenderin ve malwarebytesin göremediği başka bir virüs daha mı var
Bazen çok iyi saklayabiliyorlar defenderlar algilayamayabiliyor. Çok fazla bilgim yok sizi yanlış yönlendirmek istemem ama ben böyle birşey olsa format atarım.

Ahahahahahaha. Hocam bilgisayar şu an temiz gibi fakat virüs anında karanintaya alınmasına rağmen Instagram hesap şifremin çalınması garip geldi. Acaba Defender'in ve Malwarebytes'in göremediği başka bir virüs daha mı var.

Saniyesinde kayıtlı şifrelerden şifrelerinizi alabilirler hocam.
Veya sistemde kayıtlı olan farklı bir yerden.

Ahahahahahaha. Hocam bilgisayar şu an temiz gibi fakat virüs anında karanintaya alınmasına rağmen Instagram hesap şifremin çalınması garip geldi. Acaba Defender'in ve Malwarebytes'in göremediği başka bir virüs daha mı var.

Kaspersky indirip tüm sistemi tarayın.

Saniyesinde kayıtlı şifrelerden şifrelerinizi alabilirler hocam.
Veya sistemde kayıtlı olan farklı bir yerden.

Kaspersky indirip tüm sistemi tarayın.
İnstagramı aldıysa diğer şifrelerimi de çalmış olabilir mi? Bütün şifrelerimi değiştirmeli miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_0246.jpeg
    IMG_0246.jpeg
    60,9 KB · Görüntüleme: 111
Instagram'ı aldıysa diğer şifrelerimi de çalmış olabilir mi? Bütün şifrelerimi değiştirmeli miyim?

Tabii ki değiştirmelisiniz fakat telefonunuzdan değiştirin hemen yapın bunu, şifreleri değiştirdikten sonra 2FA ( 2 adımlı doğrulama ) açın. Ayrıca mail hesabınızında şifresini değiştirmeyi unutmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı