Trojan olan bilgisayara ne yapılmalı?

Endlast

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 1hafta önce babam iş yerinden getirdiği bir flash belleği bilgisayarıma taktı. Takarken takma iş yeri bilgisayarı sonuçta virüs girebilir vesaire dedim ama taktı kullandı. 1hafta sonra iş yerindeki bilgisayar görevlisi kişi bu bilgisayarda trojan olduğunu fark etmiş. Bana telefon edip söylediğinde babam bu durumu virüs ortaya çıktı. Ne yapmalıyım? Biosuma kadar girmiş midır? Format atsam geçer mi?

Merhaba arkadaşlar. 1hafta önce babam iş yerinden getirdiği bir flash belleği bilgisayarıma taktı. Takarken takma iş yeri bilgisayarı sonuçta virüs girebilir vesaire dedim ama taktı kullandı. 1hafta sonra iş yerindeki bilgisayar görevlisi kişi bu bilgisayarda trojan olduğunu fark etmiş. Bana telefon edip söylediğinde babam bu durumu virüs ortaya çıktı. Ne yapmalıyım? Biosuma kadar girmiş midır? Format atsam geçer mi?

Formatla tertemiz olur.

Hocam en güvenli yol kasayı yakmaktan geçiyor. Ortada ne virüs kalıyor ne trojan, tabii ki kasada kalmıyor, (!)
Windows Defender ile detaylı tarama yapın olmadı Kaspersky ile.

Hocam en güvenli yol kasayı yakmaktan geçiyor. Ortada ne virüs kalıyor ne trojan, tabii ki kasada kalmıyor, (!)

Windows Defender'in işe yaradıgını hiç görmedim güncellenmiş olsa bile işe yaradıgına asla inanmam.

3 tane virüs programı ile taratıyorsunuz ne virüs kalıyor ne de trojan. Kaspersky tam tarama, Malwarebytes, Hitman Pro bunların bulamayacağı virüs yok.
Windows Defender'in işe yaradıgını hiç görmedim güncellenmiş olsa bile işe yaradıgına asla inanmam.
BIOS virüsü yok. Nereden uyduruyorsunuz.c de olan tüm disklere sıçrar.
Format çözüm değil Kaspersky yükleyip güvenli modda taraması gerek format saçmalıgını bırakın artık.
Hocam windows defender da çıkıyo virüs. Tehdit karantina altına alındı diyo. Kaldır seçeneğini seçeyim mi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı