Trojan sonrası alınacak önlemler nelerdir?

nikefootball

Megapat
Daha fazla  
Bir crack nedeniyle sisteme trojan bulaştı şifrelerimi ele geçirdiler. Gmail'im 2 faktör doğrulama olduğu için ele geçiremediler ama muhtemelen Chrome'da kayıtlı bütün şifrelerim ele geçirildi.
Rusya İP'si ile bir siteye giriş yapıldığı bilgisini aldım.
Başka bilgisayardan şifrelerimi bir çok siteden değiştirdim.
Hemen format attım ama bu sırada diğer sürücülere masaüstü ve belgelerimi kopyaladım. Sistemi kurduktan sonra McAfee ile tüm sistemi taradım.
Acaba McAffe'nin bulamadığı başka sürücülere trojan bulaşmış ve halen aktif olabilir mi?
8 TB Veri var. Bunları yedekleme ve fdisk-format atma şansım pek yok.
Başka yapmam gereken işlem var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
@nikefootball
Kaspersky ve Malwarebytes ile tam tarama yapıp şifrelerini değiştir. O sistemde kredi kartı gibi şeyleri bir yere yazdıysan durumu bankana bildirebilirsin. İstersen evinde ISO yazılı bir USB bulundurabilirsin ekstra olarak.

Bu arada Gmail hesabıma başarısız giriş denemesi olduğuna dair bir mail gelmişti. Buna rağmen dün kontrol ettiğimde bu bilgisayar adını aktif oturumlarda gördüm ve tüm oturumları kapattım. Hesaba giriş yapılmadan aktif oturumu nasıl gösteriyor orada anlamadım. Güvenlik kısmında da benim haricimde ekstra bir giriş denemesi görmedim sonrasında. Denemeleri de aktif oturum gibi mi görüyor acaba Google.

Bir crack nedeniyle sisteme trojan bulaştı şifrelerimi ele geçirdiler. Gmail'im 2 faktör doğrulama olduğu için ele geçiremediler ama muhtemelen Chrome'da kayıtlı bütün şifrelerim ele geçirildi.
Rusya İP'si ile bir siteye giriş yapıldığı bilgisini aldım.
Başka bilgisayardan şifrelerimi bir çok siteden değiştirdim.
Hemen format attım ama bu sırada diğer sürücülere masaüstü ve belgelerimi kopyaladım. Sistemi kurduktan sonra McAfee ile tüm sistemi taradım.
Acaba McAffe'nin bulamadığı başka sürücülere trojan bulaşmış ve halen aktif olabilir mi?
8 TB Veri var. Bunları yedekleme ve fdisk-format atma şansım pek yok.
Başka yapmam gereken işlem var mı?
Eğer evdeyseniz McAffe kullanmayın. Kendisi şirketler için geliştirilmiş bir programdır. Kaspersky, Eset, Bitdefender Kulanın. Ek bilgi.
AV-TEST.
Faydalı bir web sitesi. Antivirüsler için.

Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı