Trojan Sonrası Tehlike

Yaptım, 360 Total, Avira, Norton, Eset gibi farklı programlar ile yaptım ve çok önderildiği için Dr.Web isimli bir uygulama ile de tarama yaptım sonuçlar hep temiz çıktı. İlk olarak kaspersky ile tarama yaptım ve virüsü sildim, sonrasında bu programları kullandım. Bunu da belirtmek isterim. Ek olaraktan yine çok önerildi Malwarebytes, bu sebep ile biraz sonra da indirip bu programı kullanacağım. Ayrıca 360 Total nasıldır? Önerebileceğiniz uzun süreli kullanım için ücretsiz bir Virüs programı var mıdır?
Avira'nın virüs korumasında iyi olduğunu söylediler bana. Ama pc'deki virüsü silemiyordu ve beni rezil etti!

360 veritabanı olarak zararlı tespitinde başarılıdır. Fakat hatalı tespitleri de çoktur. Diğer koruma ve tespit teknikleri ise yetersizdir.

Ücretsiz yazılımların genel olarak durumu budur. Ücretli yazılımlar almayı veya kampanyaları olduğunda lisansını almanızı öneririm.

360 veritabanı olarak zararlı tespitinde başarılıdır. Fakat hatalı tespitleri de çoktur. Diğer koruma ve tespit teknikleri ise yetersizdir.

Ücretsiz yazılımların genel olarak durumu budur. Ücretli yazılımlar almayı veya kampanyaları olduğunda lisansını almanızı öneririm.
Teşekkür ederim. Yarın format atmayı ve bütün şifrelerimi yeniden ayarlamayı düşünüyorum. Zaten bütün hesaplarım çift giriş yani mobil de gerektirmekte ama olsun. Şifrelerimi tekrardan bir yenilemekte fayda var. Muhtemelen daha öncesinde orjinal sitelerine çeşitli nedenler ile giremediğim için torrentten indirmiş olduğum 2-3 adet programdan kaynaklı bulaştı. Pekii format atar ve şifrelerimi baştan düzenlersem sıkıntı ortadan kalkar değil mi?

İobit Dashlane diye bir program var. Daha önceden microsoft hesabına kayıtlı sitelere girdiğinde kullanıcı adı ve şifrelerin neredeyse tamamını görmene yarıyor. Bu programla girdiğin bütün sitelerdeki şifrelerini görüp tek tek değiştir derim.
Teşekkür ederim. Biraz önce bütün hesap şifrelerimi değiştirdim ve tarayıcıyı sıfırladım. Fakat içimden yine de bir format atmak geliyor doğrusu. İçim rahat olsun diyorum :) .

Kaspersky sildiyse sorun yok. Trojan, keylogger, virüs. Bunlar zararlı türevleridir geneline virüs denilemez.
Pekii hocam, bilgisayarımdan herhangi bir bilgi kopyalamış (şifrelerim vs.) olabilir mi? Yani Keylogger vb. şeylerden biraz korkuyorum açıkçası. Şu güne kadar herhangi bir hesabımda bir anormallik görmedim. Ben de zararsız olduğunu düşünüyorum.

Zararlı ile ilgili hiçbir bilgi paylaşmadığından kesin birşey diyemeyiz. Kaspersky bulduğu zararlı tanımını hatırlıyorsan aratıp bulabilirsin keylogger özelliği var mı diye.

Ayrıca konuyu yanlış yere açmışsınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı