Çözüldü Trojan testi yapabileceğim en iyi program nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Shield33

Hectopat
3 Gün önce internetten bir setup dosyası indirdiğimde Defender trojan olarak algılamıştı ben de o dosyayı silip Defender ile hızlı tarama yaptığımda temp dosyalarının arasında trojanlar buldu. Kaldır deyip eylemi uyguladım, kaldırdı sanırım ama ara sıra hızlı tarama yaptığımda yine bir iki tane trojan buldu.
Az önce 15 dk süren kötü amaçlı yazılımlar için çevrimdışı tarama da yaptım Defender ile, ama güvenemiyorum. 1 saatlik detaylı tarama yapacağım ama bunu Defender ile değil de çok iyi bir programla yapmak istiyorum. Hem nokta atışı yapıp trojenleri bulabilecek hem de çoğalmadan bunları temizleyebilecek bir program lazım arkadaşlar. Güncel ve iyi bir program öneriniz var mı?

İki programla da tarama yapacağım. @koXahar altta resmini bıraktığım ekranda bir değişiklik yapmama gerek var mı?

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-11_153410.png
    resim_2020-12-11_153410.png
    89,5 KB · Görüntüleme: 58
Tarama yapmandan ziyade dosyayı nereden indirdiğin önemli.

Bana kalırsa Defender'ın trojan olarak algıladığına çok da itibar etme. Bazı güvenlik yazılımları, sırf güvensiz gözüküyor diye bazı programları trojen.gen gibi uydurmasyon terimlerle algılar. Halbuki programın zararlı olduğuna dair hiçbir kanıtları yoktur. Zaten literatürde bunlara Potentially Unsafe denir. ESET, virus imza veritabanında bu detayları güzelce belirtiyor, böylece zarar düzeyini idrak edebiliyorsun.

Neyse esas önemli olan;
Hangi dosyayı nereden indirdin?

@24099 Sonuç temiz çıktı. Önerilen optimum koruma seçerek tarattım yüksek seçmedim. Yaklaşık 3 MN dosya taradı. Daha da taramaya gerek yoktur sanırım arkadaşlar? Sistemde herhangi bir donma vs. hiç yaşamadım sadece çoğalmasından korkmuştum.

@397444 Ders için proteus programı lazımdı birkaç günlüğüne. Hangi site olduğunu hatırlamıyorum. Uygulamanın kendi orijinal dosyasını ararken yanlış bir siteye girdim belli. Deneme sürümü falan varsa onu kullanacaktım bir iki günlük. Gece 4'te uyku sersemi iş yapınca böyle oluyor bende.
111111.jpg
a.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı