Trojan virüsü bulaştı mı?

Merhaba. İnternetten güvenilir sandığım bir exe dosyasını RAR halinde indirdim. Dosyayı ayıklamadan direkt exe dosyasını çalıştırmaya çalıştığımda Windows Defender tehditler bulundu uyarısı verdi. Girip baktığımda dosyanın trojan içerdiğini gördüm ve tehditleri kaldırdım Windows Defender yoluyla. Daha sonra içim rahat etmedi Kaspersky antivirüsü yükleyip ayrıntılı tam tarama yaptım bir şey çıkmadı. Sizce bu konuda endişelenmeli miyim? Windows Defender tarafından kaldırılan bu dosyanın bilgisayara bulaşma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes ile tarayın, malwarebytes bir şey bulamıyorsa diğerleri hiç bulamaz. Yine de Defender zaten siz çalıştırdığınız gibi uygulamayı engelliyor bir sorun olacağını sanmıyorum.
Malwarebytes bulamazsa hiçbiri bulamaz gibi birşey yok. Malwarebytesin bulamayıp başkalarının buldukları olabilir ya da Malwarebytesin bulduğu false-pozitive de olabilir. Sizin sadece kaliteli bir Anti-Malware(Malwarebytes, HitmanPro vb.) ya da aktif AVniz ile taratmanız gerekirse sonuçları paylaşmanız yeterlidir

Malwarebytes bulamazsa hiçbiri bulamaz gibi birşey yok. Malwarebytesin bulamayıp başkalarının buldukları olabilir ya da Malwarebytesin bulduğu false-pozitive de olabilir. Sizin sadece kaliteli bir Anti-Malware(Malwarebytes, HitmanPro vb.) ya da aktif AVniz ile taratmanız gerekirse sonuçları paylaşmanız yeterlidir
Kaspersky ile tam tarama yaptım fakat herhangi bir tehdit bulunmadı. Dosyayı açmaya çalıştım fakat exe dosyası açılmadan Windows Defender açmama izin vermedi. Ayrıca tekrar virüslü dosyayı Virus Total'e yükledim 14/50 tehdit algılaması oldu.

Bu konuda katılıyorum. Hiç bir antivirüs programı tam olarak güvenlik sağlayamaz. Zira aşı gibi mantığı var önce bir virüs çıkar antivirüs programları daha sonra onunla ilgili kendini günceller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı