Trojan Virüsü Nasıl Temizlenir?

MasCoN

Hectopat
Merhaba dostlarım bilgisayarıma trojan bulaştı adı: Kovter. V virüsü. Şu anda Avast ile bir tarama başlattım, sizce nasıl silebilirim? Windows Defender'da sürekli tehdit bulundu diye bildirim geliyor. Hangi antivirüsü kullanayım? Ne yapayım? Nasıl sileyim zaten yeni bilgisayar alacak bütçem de yok. Yeni HDD alacakta. Format atmadan nasıl hallederim bu işi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesajınızı 5 dakikadır anlamaya çalışıyorum. Acaba ne demek istediniz?
Kullanıcı verilerini pek önemsemeyen ve iyi bir antivirüs olmayan bir yazılım olduğu için silmenizi tavsiye ediyor.

Kullanıcı verilerini pek önemsemeyen ve iyi bir antivirüs olmayan bir yazılım olduğu için silmenizi tavsiye ediyor.

Kaspersky’de tarama yaptığımda wowsystem64 diye bir şey buldu, ben de ellemedim. Sizce bu nedir? Yardımcı olur musunuz?

Muhtemelen kendini sistem dosyası gibi göstermeye çalışan bir zararlı. Temizleyin.

Avast nasıl bir virüs yani bilgisayarıma zarar verir mi gerçekten siliyim mi ve Malwarebytes yüklemeli miyim?
Avast'ın karıştığı bazı vakalar var. Mesela yakın zamanda sahibi olduğu CCleaner bazı vakalara karıştı. Yani pek güvenilir değil. Windows Defender'a yakın sayılır. Kendisi virüs olayını abartarak söyledim. Başka bir programa geçmeniz tavsiyemdir.

Tamamdır windwos Defender'da da bir şey çıkmazsa Malwarebytes yükleyip tarama yapacağım onda da bir şey çıkmazsa ilgin olur eğer bir şey çıkarsa format atarım ya da silerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…