Trojan Virüsü Nasıl Temizlenir?

MasCoN

Hectopat
Merhaba dostlarım bilgisayarıma trojan bulaştı adı: Kovter. V virüsü. Şu anda Avast ile bir tarama başlattım, sizce nasıl silebilirim? Windows Defender'da sürekli tehdit bulundu diye bildirim geliyor. Hangi antivirüsü kullanayım? Ne yapayım? Nasıl sileyim zaten yeni bilgisayar alacak bütçem de yok. Yeni HDD alacakta. Format atmadan nasıl hallederim bu işi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasperksy de taram yaptığımda wowsystem64 diye bir şey budlu bende elledemdim sizce bu nedir yardımcı olur musunuz?
Zararlı olarak etiketlediği şeyleri silin, hiçbir zararlı bulunmayıncaya kadar devam edin. Ek olarak Malwarebytes'ı indirip onda da tarama yapmayı unutmayın.

Avast nasıl bir virüs yani bilgisayarıma zarar verir mi gerçekten siliyim mi ve Malwarebytes yüklemeli miyim?
Malwarebytes kesinlikle yüklemelisin, yükle ve tam tarama yap. Kaspersky ve Malwarebytes sorununu çözecektir. Avast güvenilir bir antivirüs programı değil. Silmeni öneririm.

Avast nasıl bir virüs yani bilgisayarıma zarar verir mi gerçekten siliyim mi ve Malwarebytes yüklemeli miyim?
Avast'ın karıştığı bazı vakalar var. Mesela yakın zamanda sahibi olduğu CCleaner bazı vakalara karıştı. Yani pek güvenilir değil. Windows Defender'a yakın sayılır. Kendisi virüs olayını abartarak söyledim. Başka bir programa geçmeniz tavsiyemdir.

Avast'ın karıştığı bazı vakalar var. Mesela yakın zamanda sahibi olduğu CCleaner bazı vakalara karıştı. Yani pek güvenilir değil. Windows Defender'a yakın sayılır. Kendisi virüs olayını abartarak söyledim. Başka bir programa geçmeniz tavsiyemdir.

Tamamdır windwos Defender'da da bir şey çıkmazsa Malwarebytes yükleyip tarama yapacağım onda da bir şey çıkmazsa ilgin olur eğer bir şey çıkarsa format atarım ya da silerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı