Trojan Win32 generic sonrası Kaspersky temizliği yeterli mi?

Makaleler
4
Samsung PC uygulamalarını Galaxy book olmayan laptopumda kullanmak için bir yöntem arıyordum. ChatGPT'ye sordum. Bana şu threadi verdi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de threaddeki kullanıcı yorumlarına dayanarak sezonunu programı indirdim. Başlıktaki trojan tespit edildi. Kaspersky üzerinden temizleme talimatı verdiğimde PC'yi bozmaya çalıştı. Önce Chrome'un internet bağlantısı kesildi ardından Edge etkisiz oldu. Sonradan Windows start menu tuşu çalışmadı. Bu başıma daha önce geldiği için endişelenmedim ve Kaspersky'ın temizlik yapmasını bekledim. PC sonrasında düzgün çalışmaya başladı. Bu trojanın amacı nedir? Ek bir şey yapmama gerek var mı?

Github olduğu icin guvenli olduğunu düşünüyorum chatgpt'de virüslü link vermez. Yani büyük bi ihtimalle. Bilgisayarınızın virüs olarak algılama sebebi program içeriğinden kaynaklı olabilir. Bu da tamamen normal bir sey endişelenmenize gerek yok. Zaten isterseniz projenin açık kaynak kodlarını inceleyebilirsiniz. Güvenli olduğunu düşünüyorum

Virüs falan yok. Kaspersky sapıtmış yine.
Kaspersky üzerinden temizleme talimatı verdiğimde PC'yi bozmaya çalıştı. Önce Chrome'un internet bağlantısı kesildi ardından Edge etkisiz oldu. Sonradan Windows start menu tuşu çalışmadı. Bu başıma daha önce geldiği için endişelenmedim ve Kaspersky'ın temizlik yapmasını bekledim.
Temizlik yaparken öyle şeyler olabiliyor, bu virüsden değil Kaspersky'den kaynaklı. Kaspersky bu aralar çok bozdu, virüsleri yakalayamıyor, temiz dosyaları engelliyor. Her neyse, sonuç olarak endişelenilecek bir durum yok. False/positive.

Github olduğu icin guvenli olduğunu düşünüyorum chatgpt'de virüslü link vermez. Yani büyük bi ihtimalle. Bilgisayarınızın virüs olarak algılama sebebi program içeriğinden kaynaklı olabilir. Bu da tamamen normal bir sey endişelenmenize gerek yok. Zaten isterseniz projenin açık kaynak kodlarını inceleyebilirsiniz. Güvenli olduğunu düşünüyorum
Virüs falan yok. Kaspersky sapıtmış yine.

Temizlik yaparken öyle şeyler olabiliyor, bu virüsden değil Kaspersky'den kaynaklı. Kaspersky bu aralar çok bozdu, virüsleri yakalayamıyor, temiz dosyaları engelliyor. Her neyse, sonuç olarak endişelenilecek bir durum yok. False/positive.
Yarın programı indirip samsung uygulamalarını kullanmaya çalışacağım teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı