Trojan:Win32/SuspEncryptedArchive nedir?

skull_crusher

Kilopat
Daha fazla  
Oyun indirirken Windows Defender dosyaların tekini karantinaya alıp bu uyarıyı verdi. İnternette araştırdım da bir şey bulamadım bu nedir bilgisi olan var mı?

Oyun indirirken Windows Defender dosyaların tekini karantinaya alıp bu uyarıyı verdi. İnternette araştırdım da bir şey bulamadım bu nedir bilgisi olan var mı?

Virüs işte oyunları düzgün sitelerden indirmediğinizden trojan yiyorsunuz şimdi Malwarebytes ve Kaspersky ile tam taratın bilgisayarı.

Bir Ransomware türü diye biliyorum. Cihazında durmasına izin verme.

Virüs işte oyunları düzgün sitelerden indirmediğinizden trojan yiyorsunuz şimdi Malwarebytes ve Kaspersky ile tam taratın bilgisayarı.

Aslında yıllardır kullandığımız site ama ilk defa uyarı veriyor antivirüs. Bazen crack dosyalarına da uyarı verebiliyor o yüzden sordum foruma

Aaah crack oyunlar garibanlık kahrolsun 🤣
Ancak kesinlikle indirme crack. Tek oyunculu falansa indir de Online olanlarda Ransomware bulunuyor genellikle. Bilgisayarın içinden geçiyorlar.

Trojan bir tür casus yazılım/virüs çeşididir. En bilinen türü bilgisayarınızdaki bilgilerin çalınması amacıyla kullanılanıdır.

Başlıkta belirttiğiniz türü ise Win32 klasöründe veya Win32'ye sızabilecek şüpheli bir şifreli dosya olarak tanımlanmış.

Kısacası indirdiğiniz oyun her ne ise virüslü olma ihtimali var ya da false positive durumu olabilir.

False positive denen şey de crack vb şeyler için crack grupları bazı lisanssız, illegal programlar kullanır. Yani oyun dosyalarını açabilmek için yetkisiz müdahalede bulunurlar. Bu programlar da aslında kendi başlarına virüs olmamalarına rağmen antivirüs ve defender gibi programlar tarafından virüs gibi algılanabilir.

Risk size ait. Güveniyorsanız, false positive olabileceğini düşünüyorsanız dosyayı açabilirsiniz. Ama bence yapmayın derim naçizane.

Trojan bir tür casus yazılım/virüs çeşididir. En bilinen türü bilgisayarınızdaki bilgilerin çalınması amacıyla kullanılanıdır.

Başlıkta belirttiğiniz türü ise Win32 klasöründe veya Win32'ye sızabilecek şüpheli bir şifreli dosya olarak tanımlanmış.

Kısacası indirdiğiniz oyun her ne ise virüslü olma ihtimali var ya da false positive durumu olabilir.

False positive denen şey de crack vb şeyler için crack grupları bazı lisanssız, illegal programlar kullanır. Yani oyun dosyalarını açabilmek için yetkisiz müdahalede bulunurlar. Bu programlar da aslında kendi başlarına virüs olmamalarına rağmen antivirüs ve Defender gibi programlar tarafından virüs gibi algılanabilir.

Risk size ait. Güveniyorsanız, false positive olabileceğini düşünüyorsanız dosyayı açabilirsiniz. Ama bence yapmayın derim naçizane.

RAR şifreli olduğu için Suspcrypted dediğini düşünüp RAR'ı çıkardım. Dosyalardan tekine HackTool:Win32/Crack!pz uyarısı veriyor. Sanırım dediğiniz gibi. Dosyayı virustotala yükleyip bakacağım.

VirusTotal VirusTotal sonucu

RAR şifreli olduğu için suspcrypted dediğini düşünüp RAR'ı çıkardım. Dosyalardan tekine HackTool:Win32/Crack!pz uyarısı veriyor. Sanırım dediğiniz gibi. Dosyayı virustotala yükleyip bakacağım.

VirusTotal VirusTotal sonucu.

Hocam HackTool: Win32 diyorsa sıkıntı yok. Virüs değil o dosya

Technopat Haberler

Geri
Yukarı