Trojan:Win32/Wacatac.B!ml nasıl temizlenir?

Herhangi bir virüs programıyla tam tarama yaptırıp silebilirsiniz. Eski bir virüs olduğu için neredeyse bütün antivirüs programlarının veritabanlarında bu virüsün bilgileri bulunmaktadır. Kaldırmak kolaydır.

Virüs, keylogger içerdiği için temizlendikten sonra tüm hesaplarının şifrelerini değiştirmen faydalı olabilir.
 
Herhangi bir virüs programıyla tam tarama yaptırıp silebilirsiniz. Eski bir virüs olduğu için neredeyse bütün antivirüs programlarının veritabanlarında bu virüsün bilgileri bulunmaktadır. Kaldırmak kolaydır.

Virüs, keylogger içerdiği için temizlendikten sonra tüm hesaplarının şifrelerini değiştirmen faydalı olabilir.

Virüsü şu an algıladı Defender Kaspersky indirip sildim. Bu süreçte hiçbir siteye giripte şifre falan girmedim. Yine de şifrelerimi değiştirmem gerekir mi?
 
Rkill ile zararlıyı durdur.


Sonrasında bu yazılımlar ile tarama yapın:


Malwarebytes Download - Free Virus Scan & Virus Protection Tool

 
Maalesef virüs veya truva atı olmayabilir. Zira bizzat kendi yazdığım kodları derleyip başka bir bilgisayarda çalıştırdığımda aynı sorunla karşılaşıyorum. Billgates amcanın yenin yetme ekibi diyor ki "Yazdığın programın exe olarak derlenmiş halini dijital olarak imzala" türkçesi "Sadece amerika menşei onayladığımız dijital sertifika sağlayıcısı firmalara yıllık 3bin liranın altında olmamak şartı ile para bayıl. onlarda hikayeden araştırıp soruşturmadan seni güvenli program firması olarak kaydetsin. bizde veritabanımıza işaretleyelim. uygulaman bir windows bilgisayarda çalıştırıldığında kök sertifika yetkilisince(!) imzalanmış olacağından açılan pencerede "güvenli yayımcı" yazsın ve bizlerin sırf bunun için hazırladığı windows güvenlik merkezi "içinde virüs bile olsa güvenli kardeşim" desin diyor.
Maalesef ama maalesef böyle. Israrla dijital imza olmadan ben uygulamamı çalıştırmak istiyorum. ticari yazılım değil. dağıtım yapmayacağım dersek te. "Bize örnek gönderin. inceleyelim. veritabanımızdan kaldıralım. ama uygulamanı tekrar derlersen yine yakalalarız ve onay vereceğimizin garantisi yok bro" diyorlar.
bu böyle mi sürecek arkadaş dediğim de. "yaw sen yıllar önce bizim lisanslı programımızı almış kullanıyorsun eyvallah ta bizim o program bile artık güvenli yayımcı olarak görünmüyor. farkettin mi" diyorlar :)))
visual basic eski sürümleri, office eski sürümleri yani microsoftun kendi ürünleri dahi güvenli yayımcı listesinde değil.
uygulamamı güncel lisanslı eset ile tarıyorum sorun yok.
daha ilginci her ayrı bilgisayar farklı virüs adı uydurup gösteriyor. durum bundan ibaret.
 
Maalesef virüs veya truva atı olmayabilir. Zira bizzat kendi yazdığım kodları derleyip başka bir bilgisayarda çalıştırdığımda aynı sorunla karşılaşıyorum. Bill Gates amcanın yenin yetme ekibi diyor ki "yazdığın programın exe olarak derlenmiş halini dijital olarak imzala" türkçesi "sadece Amerika menşei onayladığımız dijital sertifika sağlayıcısı firmalara yıllık 3bin liranın altında olmamak şartı ile para bayıl. Onlarda hikayeden araştırıp soruşturmadan seni güvenli program firması olarak kaydetsin. Bizde veritabanımıza işaretleyelim. Uygulaman bir Windows bilgisayarda çalıştırıldığında kök sertifika yetkilisince(!) imzalanmış olacağından açılan pencerede "güvenli yayımcı" yazsın ve bizlerin sırf bunun için hazırladığı Windows güvenlik merkezi "içinde virüs bile olsa güvenli kardeşim" desin diyor.
Maalesef ama maalesef böyle. Israrla dijital imza olmadan ben uygulamamı çalıştırmak istiyorum. Ticari yazılım değil. Dağıtım yapmayacağım dersek te. "bize örnek gönderin. İnceleyelim. Veritabanımızdan kaldıralım. Ama uygulamanı tekrar derlersen yine yakalalarız ve onay vereceğimizin garantisi yok bro" diyorlar.
Bu böyle mi sürecek arkadaş dediğim de. "yaw sen yıllar önce bizim lisanslı programımızı almış kullanıyorsun eyvallah ta bizim o program bile artık güvenli yayımcı olarak görünmüyor. Fark ettin mi" diyorlar :)))
Visual Basic eski sürümleri, Office eski sürümleri yani Microsoft'un kendi ürünleri dahi güvenli yayımcı listesinde değil.
Uygulamamı güncel lisanslı ESET ile tarıyorum sorun yok.
Daha ilginci her ayrı bilgisayar farklı virüs adı uydurup gösteriyor. Durum bundan ibaret.

Ben de kasspersky la taradığımda gözükmüyordu, sadece Defender algılıyordu. Demek ki bundan dolayıymış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı